Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mart 2024, 21:40 - Aysel Alpay Yazdı

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 170-171-172-173-174. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

Bilinçli Tüketiyorum Dinleme Metni Cevapları

5. Tema Vatandaşlık: 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 170-171-172-173-174. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

Hazırlık

1. Ailenizin tüketim alışkanlıkları ile ilgili gözlemlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Ailem tüketimini bilinçli bir şekilde yapıyor. Herkes her şeyden ihtiyacı olduğu kadarını alıyor ve kullanıyor. Alışverişe çıkmadan önce ihtiyaçların listesini hazırlıyorlar ve öncelikleri her zaman ihtiyaçlara veriyorlar.

2. Metnin görselini inceleyip metinde neler anlatıldığını tahmin ediniz.
Cevap: Ailecek alışverişe çıkan bir aileyi anlatıyor olabilir.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

1.Etkinlik

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 78-81-84-85. Cevapları MEB Yayınları

1. Tüketmek ne demekmiş?
Cevap: Harcamak, satın almak ve sahip olmak tüketmek demektir.

2. Günümüzde daha çok üretip daha çok tüketmemizin sebebi neymiş?
Cevap: Dünya nüfusunun artması ve reklamlar daha çok tüketmemizin sebebidir.

3. Tüketimin artması neden endişe vericiymiş?
Cevap: Doğal kaynaklar tükenip, hava, su, toprak kirlendiği için endişe vericiymiş.

4. Tüketiciler olarak çevremizi korumak için neler yapabilirmişiz?
Cevap: Atıklarımızı azaltabilir, alışveriş yöntemimizi değiştirebiliriz.

5. Gezegenimizin sağlıklı kalabilmesi için hepimizin sorumluluğu neymiş?
Cevap: Sorumluluğumuz yaşam şeklimiz ve tüketim alışkanlıklarımızda değişiklik yapmaktır.

6. Çevreyi korumak için en etkili hareket neymiş?
Cevap: İhtiyaçlar dışında tüketmemektir.

7. Yazarın, sorumluluk sahibi bir tüketici olmamız için tavsiyesi neymiş?
Cevap: Yeni bir şey almadan önce bir kaç gün düşünmek ve gerçekten ihtiyacımız olup olmadığına karar vermek yazarın bize tavsiyesidir.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

2.Etkinlik

a. Ailenizin bir ay boyunca neler tükettiğini düşünüp aşağıya listeleyiniz.
Cevap:

  • Ekmek
  • Meyve
  • Sebze
  • Et
  • Tavuk
  • Yumurta
  • Süt
Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181-182-183-185. Cevapları MEB Yayınları

3.Etkinlik

Aşağıdaki kelimeleri zıt anlamlılarıyla örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

4.Etkinlik

Aşağıdaki karikatürleri inceleyip gördüklerinizi anlatınız. Bu karikatürler hakkında neler düşündüğünüzü açıklayınız.
Cevap: Aşağıdaki karikatürde bilinçli bir tüketici olan çocukların son kullanma tarihi ve ürün içeriğine baktığını görüyorum.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

5.Etkinlik

a. Numaralandırılmış balonlarda yazan harfleri kullanarak şifreyi bulunuz.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


b. Bilinçli bir tüketici nelere dikkat eder? Aşağıya kısaca yazınız.
Cevap: Bilinçli tüketici israftan kaçınır. Her şeyden ihtiyacı olduğu kadar alır ve ihtiyacı olduğu kadarını kullanır. Hiç bir şeyi ziyan etmez. Kalanı değerlendirmeyi bilir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap