Anasayfa Kitap Cevapları
5 Şubat 2024, 2:23 - Aysel Alpay Yazdı

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82-83-84. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

2. Sınıf Türkçe 2. Neler Öğrendik Metni Cevapları

2. Tema Doğa ve Evren: 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82-83-84. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

B. Metne göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Metnin türü nedir?
Cevap: Metnin türü şiirdir.

2. Metnin konusu nedir?
Cevap: Konu mevsimlerdir.

3. Metne uygun başlık ne olabilir?
Cevap: Güzel Mevsimler


C. Aşağıdaki kelimelerin kaç heceden oluştuğunu ilgili kutucuklara yazınız.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

Ç. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerin eş anlamlılarını yazınız.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


D. Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını bulmacadan bulup boyayınız.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

E. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. Ayşegül: Özel adlara getirilen ekleri ayırmak için kullanılır.
Ayşegül’ün tanıttığı noktalama işareti aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:
C) Kesme işareti

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 220-222-223-224-225. Cevapları MEB Yayınları

A) Ünlem işareti
B) Soru işareti
C) Kesme işareti


2. Yazıda satır başına alınan konuşmaları göstermek için kullanılan noktalama işareti hangisidir?
Cevap: A) Konuşma çizgisi

A) Konuşma çizgisi
B) Kısa çizgi
C) Kesme işareti


3. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi farklı bir noktalama işaretini tanıtmaktadır?
Cevap: C) Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelimelerin arasına konur.

A) Cümlenin sonuna konur.
B) Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur
C) Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelimelerin arasına konur.


4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonunda noktalama işareti yanlış kullanılmıştır?
Cevap: B) Dışarıda yağmur mu yağıyor.

A) Ay, parmağım kapıya sıkıştı!
B) Dışarıda yağmur mu yağıyor.
C) Birlikte kartopu oynayalım mı?

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226-229-230-231 Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap