Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 13:57 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 172-173-174-175. Cevapları MEB Yayınları

5. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 172-173-174-175. Sayfa MEB Yayınları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?
Cevap: C) Fosforlu trafik levhası


2. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Işık yayan, çevresini aydınlatan nesneler ışık kaynaklarıdır.


3. Işık ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap:  B) Yapay ışık kaynakları tükenmeyen ışık kaynaklarıdır.


4. Görsellerden hangilerinde doğal ışık kaynakları görülmektedir?
Cevap: C)


5. Aşağıdaki ortamların hangisinde cisimler net görülür?
Cevap: B) Işığın yeterli olduğu yerlerde

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Aşağıdaki ışık kaynaklardan hangisi diğerlerinden farklıdır?
Cevap: C) Mum ışığı


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları MEB Yayınları

7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) El feneri – Doğal ışık kaynağı


8. Aşağıdakilerden hangisi bir etki olmadan kendi başına ses çıkaramaz?
Cevap:

3.-Sinif-Fen-Bilimleri-Ders-Kitabi-MEB-Yayinlari-Sayfa-173-Cevaplari-1


9. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) Ay, doğal ışık kaynağıdır.


10. Sesin yayılması ile ilgili hangisi doğrudur?
Cevap: B) Ses, her yöne su dalgası gibi dalgalar halinde yayılır.


11. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Canlıların çıkardıkları bütün sesleri duyarız.


12. Televizyon izlerken sesini duyamıyorsak ne yapmalıyız?
Cevap:  B) Televizyonun ses şiddetini arttırmalıyız.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları MEB Yayınları

13. Işığı ve sesi algıladığımız duyu organlarımız hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: C) Göz – kulak

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 112-113-119-121. Cevapları Anka Yayınevi

14. Aşağıdaki görsellerden hangisinde arabanın ses şiddetinin arttığını duyarız?
Cevap:

3.-Sinif-Fen-Bilimleri-Ders-Kitabi-MEB-Yayinlari-Sayfa-174-Cevaplari


15. Yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: A)


16. Ses ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Ses kaynağının bize olan uzaklığı duyduğumuz ses şiddetini etkilemez.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları MEB Yayınları

17. Aşağıdakilerden hangisinin ses şiddeti diğerlerinden yüksektir?
Cevap: A) Bağıran insanın sesi


18. Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: B)


19. İfadelerinden hangilerinde ses kaynağı yakınlaşmaya başlamıştır?
Cevap: C)


20. Ses kaynaklarını gruplandırırken yanlışlık yapılmıştır. Ses kaynaklarından hangilerinin yerlerini değiştirirsek gruplar doğru olur?
Cevap: A) Bağıran insanın sesi

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.