Anasayfa Kitap Cevapları
5 Temmuz 2022, 3:38 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 242-243-244-245. Cevapları MEB Yayınları

7. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları

7. Ünite: Elektrikli Araçlar 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 242-243-244-245. Sayfa MEB Yayınları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları MEB Yayınları

7. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları

1. Yukarıdaki elektrikli araçların elektrik kaynakları sırasıyla hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: B) Şehir elektriği, pil, akü

2. Kullanım süresi bitmiş doğaya atılmamalıdır.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi gelmelidir?
Cevap: C) Pil

3. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Biten pilleri atık pil kutusuna atmalıyız

4. Aşağıdakilerden hangisi ısınma amacıyla kullanılan elektrikli araçlardandır?
Cevap: B)


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdakilerden hangisini yaparken her zaman elektrik enerjisine ihtiyaç duyarız?
Cevap: A) Bilgisayar kullanırken

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 101-103-104. Cevapları MEB Yayınları

6. Yukarıda verilen eşleştirmelerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: C) 3

7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?
Cevap: B) Bulaşık makinesi Şehir elektriği

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) ) Kırılmış prizleri ve yıpranmış kabloları uzman kişilere tamir ettirmeliyiz.

9. Elektrik çarpmış birine yardım için hangisi yapılmamalıdır?
Cevap: C) Elektrikli aletin üzerine su dökülmelidir


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları MEB Yayınları

10. Aşağıdaki görsellerden hangisi elektrikli ev araç gereçlerindendir?
Cevap: A)

11. Aşağıdakilerden hangisi elektrik kaynağı değildir?
Cevap: C)

12. Aşağıdakilerden hangisi birkaç pilin bir araya gelmesiyle oluşan elektrik kaynağıdır?
Cevap: B) Batarya

13. ★. Çamaşır makinesi ve buzdolabı pille çalışır.
▲. El feneri şehir elektriği ile çalışır.
. Telsizler ve şarjlı lambalar batarya ile çalışır.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A)

14. Atık piller ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Atık piller çöpe atılmalıdır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 97-98-99. Cevapları Anka Yayınevi

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları MEB Yayınları

15. Elektrik çarpmış birine nasıl yardım edebiliriz?
Cevap: A) Şalterleri kapatıp 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramalıyız

16. Aşağıdaki elektrikli araçlardan hangisi pil ile çalışmaktadır?
Cevap: A) Televizyon kumandası

17. Elektrik enerjisinin iletilmesinde kullanılır.
Boşluk bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi gelmelidir?
Cevap: B) Kablo

18. ●. Islak zeminlerde elektrikli araçlar kullanılmalıdır.
▲. Elektrikli araçlar çalışırken hareket ettirilir.
¢. Kırık prizler tamir ettirilmelidir.
Yukarıda verilen ifadelerden hangileri yanlıştır?
Cevap: C)

19. – Bozulan elektrikli araçların tamirini uzman kişiler yapmalıdır.
– Elektrikli aletleri kullanmadığımız zaman fişini çekmeliyiz.
– Elektrikli aletleri suyla temas ettirmemeliyiz.
Yukarıdaki ifadelerin kaç tanesi doğrudur?
Cevap: C) 3

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.