Anasayfa Kitap Cevapları
5 Nisan 2022, 20:35 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 242-243-244-245. Cevapları MEB Yayınları

Televizyoncu Ali Metni Cevapları

8. TEMA: İletişim 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 242-243-244-245. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Teknolojik cihazlarla günde ortalama ne kadar süre geçiriyorsunuz? Bu sürenin hayatınıza etkileri nelerdir? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Teknolojik cihazlarla günde ortalama 1 saat süre geçiriyorum. Bu süre hayatımı olumsuz etkilemiyor. Çünkü teknolojik aletleri ödevlerimi ve araştırmalarımı yaparken kullanıyorum.


1. ETKİNLİK

Metni televizyonun bozulduğu kısma kadar dinleyiniz. Olayların gelişimi ve sonucu hakkındaki tahminlerinizi boş bırakılan yere yazınız. Daha sonra metnin devamını dinleyiniz.
Cevap: Televizyon bozulunca Ali ayağa fırlayarak babasına koşmuş ve televizyona bakmasını istemiş. Babası baksa da anlamamış ne olduğunu. Ali ısrarla diretince babası yarın tamire götüreceğini söyleyerek onu yatağına yollamış. Ertesi gün babası televizyonu tamire götürmüş ama hemen hallolamayacağını söylemişler. Ali evde babasını dört gözle bekliyormuş. Babasının eli boş geldiğini görünce sinirlenerek babasına neden getirmediğini sorar. Babası da televizyonun yorulduğunu, kendisine çeki düzen verirse geri geleceğini söyler. Ali de bu fikri düşünerek kabul eder.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları MEB Yayınları

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104-105 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

1. Ali’nin televizyonu çok izlemesine annesi ve babası nasıl tepki göstermişlerdir? Metinden örnek cümleler veriniz.
Cevap: Annesi gözlerine acımasını ve bu kadar izlememesi gerektiğini söylerken, babası derslerine yeterince çalışmadığını söylüyormuş.


2. Televizyonun bozulmasıyla birlikte Ali’nin hayatında ne gibi değişiklikler olmuştur?
Cevap: Kitap okumaya başlamış, derslerini özenle yapmaya başlamış, ailesiyle sohbet etmeye, arkadaşları ile oyunlar oynamaya ve uyku saatlerinde uyumaya başlamış.


3. Ali’nin televizyonun tamir edildiğini fark etmemesi onun açısından nasıl bir gelişmedir? Değerlendiriniz.
Cevap: Bu durum Ali için güzel bir gelişmedir. Çünkü televizyon Ali’nin hayatını olumsuz etkilemektedir.


4. Sizin televizyon bağımlılığı konusunda Ali ile benzer ve farklı yönleriniz nelerdir? Hayatınızdan örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Ali ile benzer yönümüz, ikimizde televizyon izlemeyi severiz. Farklı yönümüz, ben Ali gibi hayatımı olumsuz etkileyecek kadar televizyon başında oturmuyorum.


5. Sizce Ali’nin televizyonla çok vakit geçirmesinde neler etkili olmuş olabilir? Değerlendiriniz.
Cevap: Çocuk programları ve dikkat çekici reklamlar etkili olmuş olabilir.


6. Televizyon icat edilmeden önceki dönemlerde yaşıyor olsaydınız sizce hayat nasıl olurdu? Olumlu ve olumsuz yönlerini arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Televizyon icat edilmeden önceki dönemlerde yaşıyor olsaydım olumsuz yönü, dünyanın diğer yerlerinde olan olaylardan haberdar olamadık. Olumlu yönü, ailemize ve arkadaşlarımıza daha fazla vakit ayırır daha fazla hobi edinirdik.


3. ETKİNLİK

Metnin konusunu belirleyerek yazınız.
Cevap: Televizyonun olumsuz etkileri.


4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metnin ana fikrini belirleyerek yazınız.
Cevap: Televizyon ile geçireceğimiz fazladan zamanı daha yararlı şeylere ayırmamız gerektiği ve bunun bizi daha mutlu edeceğidir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 124-125-126-127-128-129 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metne farklı bir başlık yazınız.
Cevap: Televizyonun Zararı


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

Siz Ali’nin anne babası olsaydınız onu televizyon bağımlılığından kurtarmak için nasıl bir yol izlerdiniz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Ben Alinin annesi babası olsaydım onu televizyon bağımlılığından kurtarmak için televizyonu ortadan kaldırırdım. Kitap okuma saatleri yapardım. Hafta sonları belirli saatlerde televizyon izleme vakitleri oluştururdum.


8. ETKİNLİK

Yeşilay tarafından hazırlanmış filmi izleyiniz. Bu filmden hareketle soruları yanıtlayınız.

1. Filmde iki arkadaş nasıl iletişim kurmaktadır?
Cevap: Televizyondaki iki arkadaş telefon aracılığı ile mesajlaşarak iletişim kurmaktadır.


2. Filmdeki gencin bulunduğu ortamı değerlendiriniz.
Cevap: Karanlık, loş, sessiz ve kimsenin olmadığı bir ortamda bulunuyor.


3. Filmin sonunda gencin fiziki durumuna bakarak hangi sonuçlara varabilirsiniz?
Cevap: Yorgun, halsiz ve mutsuz görünüyor ve mesajlarda yazdığının aksine hiç bir tepki vermiyor.


4. Teknoloji bağımlılığı konusunda kendinizi değerlendiriniz.
Cevap: Teknoloji bağımlılığı günümüzün hastalığı durumuna gelmiştir. İnsanlar yüz yüze görüşmeden, mesajlar ile sanal bir dünyada yaşıyorlar.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları MEB Yayınları

9. ETKİNLİK

Yaptığınız araştırmalardan yola çıkarak teknolojik cihazların insanlar arasındaki iletişime olumsuz etkilerini anlatan metninizi yazınız. Yazdıklarınızın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.