2. ÜNİTE Beş Duyumuz: 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 46-47. Cevapları TUNA Yayıncılık
A. Aşağıda bazı duyu organlarının görselleri numaralandırılarak verilmiştir. Bu duyu organlarını ilgili oldukları açıklamalarla eşleştiriniz.
Cevap:
B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına ”D”, yanlış olanlarınkine ”Y” yazınız.
Cevap:
1. (D) Dil ile ekmeğin tadını alırız.
2. (Y) Nezle ve grip olduğumuzda yemeklerin tadını daha iyi algılarız.
3. (Y) Bir varlığı sadece gözümüzle algılarız.
4. (D) Çok soğuk ve sıcak içecekler tüketmek dilimize zarar verir.
5. (D) Burnumuz sayesinde çok farklı kokuları algılarız.
C. Aşağıdaki cümleleri kutucuklarda verilen ifadelerin uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:
1. Çevremizi algılarken ve keşfederken duyu organlarınızı kullanırız.
2. Tat alma ve koklama duyularımız birlikte çalışır.
3. Dil, tat alma dışında konuşma ve çiğnenen besinlerin yutulmasında görevlidir.
4. Dondurmanın tadını dilimiz ile algılarız.
5. Göz, kulak, deri, dil ve burun duyu organlarımızdır.
Ç. Aşağıda verilen ifadeler doğru ise ”D”, yanlış ise ”Y” okları takip edildiğinde kaçıncı çıkışa ulaşılır? ilgili çıkışı işaretleyiniz.
Cevap:
Burnumuz sayesinde çevremizde gördüğümüz çiçeklerin yemeklerin pastaların veya herhangi bir kokunun hemen algılayabiliriz. Beş duyu organlarımızdan biri olan Burun nefes almamıza da ayrıca yardımcı olmaktadır. Burnumuzdan nefes alarak ciğerlerimize oksijen göndeririz. Burnumuz sayesinde annemizin yaptığı yemeği baharda açan çiçeği veya bir pastanın kokusunu rahatlıkla algılayabiliriz. Bu konuda verdiğiniz bilgiler sayesinde 1 saatlik ödevimi yarım saatte bitirdim. Beş duyu organlarımızdan olan burnu daha iyi anlamış ve bilmiş oldum. Öğretmenin verdiği ödevleri başarılı bir şekilde bitirdiğimi düşünüyorum.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.