Anasayfa Kitap Cevapları
15 Mayıs 2022, 8:08 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 225-227-228-229. Cevapları MEB Yayınları

Şekillerin Alanını Kaplama ve Ölçme Cevapları

6. ÜNİTE: 3. BÖLÜM: ALAN ÖLÇME 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 225-227-228-229. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 225 Cevapları MEB Yayınları

Görseldeki anasınıfı oyun matı ile döşeniyor. Döşemenin tamamlanması için kaç tane daha oyun matına ihtiyaç vardır? Düşünelim
Cevap: 6 tane oyun matı gerekmektedir.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları MEB Yayınları

Yapalım

1. Aşağıdaki tabloda verilen nesnelerin kapladığı alanları standart olmayan malzemelerden biriyle kaplayarak ölçelim. Kaplama malzemesi olarak eş büyüklükte renkli kâğıt, plastik vb. malzeme kullanılabilir. Bulduğumuz sonuçları tablodaki ilgili yerlere yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıdaki kareli kâğıt üzerinde verilen şekilleri boyayalım. Şekillerin kaç “birim kare” olduklarını sayarak altlarındaki noktalı yerlere yazalım. ( 1 birim karedir.)
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları MEB Yayınları (1)


Alan Tahmin Etme Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları MEB Yayınları

Özgür ile babası, görseldeki toprak alanı çiçek dikerek kaplayacaklardır. Özgür ile babasının toprak alanı kaplamak için kaç tane çiçeğe ihtiyaçları vardır? Tahmin edelim.
Cevap: 10 x 3 = 30 çiçek ile kaplayacaklardır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 233-234-235. Cevapları MEB Yayınları

Yapalım

1. Yandaki şeklin içini kırmızı üçgenlerle kaplamak istiyoruz. Kaç tane üçgen yerleştirebiliriz? Tahmin edelim. Sonra da üçgenleri çizip boyayarak sayalım
Cevap:

Tahminim: 24
Sonuç: 24

2. Yandaki kare şeklinde olan bahçeye kare şeklinde taşlar döşenecektir. Buna göre kaç tane kare şeklinde taş gerekir? Tahmin edelim. Sonra şekil üzerinde kare şeklinde taşlar çizerek sayalım.
Cevap:

Tahminim: 24
Sonuç: 24


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları MEB Yayınları

BÖLÜM DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki kareli kâğıt üzerinde verilmiş şekillerin kaç birim kare olduklarını bulunuz. Bulduğunuz sonuçları noktalı yerlere yazınız. ( 1 birim karedir.)
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıdaki şekillerin alanı kaç birim karedir? İçlerine yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları MEB Yayınları (1)

3. Yandaki şekillerde mavi renkli alan, pembe renkli alandan kaç birim kare fazladır? Noktalı yere yazınız
Cevap: 6 birim kare fazladır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 62. Cevapları MEB Yayınları

4. Yandaki şekil bir evin banyosuna döşenmekte olan karoları göstermektedir. Bu şekle göre banyo için kaç karo kullanılır? Tahmin ediniz. Sonra şekil üzerinde karoları çizerek sayınız.
Cevap:

Tahminim: 40
Sonuç: 40

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.