Anasayfa Kitap Cevapları
14 Ekim 2022, 0:36 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 28-30-31-33. Cevapları MEB Yayınları

Doğal Sayıların Karşılaştırılması Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları

Yılmaz, Murat ve Sabri sabah koşusu yapmak için buluşurlar. 1 dakikada; Yılmaz 203 metre, Murat 304 metre, Sabri ise 255 metre koşar. Bu duruma göre üç arkadaştan; En uzun mesafeyi kim koşmuştur? Düşünelim.
Cevap: En uzun mesafeyi Murat koşmuştur.


En kısa mesafeyi kim koşmuştur? Düşünelim
Cevap: En kısa mesafeyi Yılmaz koşmuştur.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki sayıları karşılaştıralım. Sembol kullanarak “büyükten küçüğe” sıralayalım
Cevap:

745, 8, 65, 950, 578 → 950 > 745 > 578 > 65 > 8
5, 479, 568, 34, 472 → 568 > 479 > 472 > 34 > 5


2. Aşağıdaki sayıları karşılaştıralım. Sembol kullanarak “küçükten büyüğe” sıralayalım.
Cevap:

392, 6, 573, 784, 48 → 6 < 48 < 392 < 573 < 784
764, 901, 9, 728, 85 → 9 < 85 < 728 < 764 < 901


3. Aşağıdaki ifadelerin önlerindeki kutulara doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap:

(D) 128 > 127 > 126 > 125 > 124
(Y) 456 < 395 < 378 < 290 < 179
(D) 325 < 434 < 567 = 567 < 574

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164-165-166-167-168. Cevapları MEB Yayınları

4. Aşağıdaki boşluklara ”>” , “<” ve “=” sembollerinden uygun olanı yazalım.
Cevap:

175 < 216
623 > 570
123 < 234
274 = 274
910 > 751
876 > 321


5. 7, 2, 5 rakamlarını birer kez kullanarak yazılabilecek üç basamaklı;
Cevap:

a) En büyük doğal sayıyı yazalım. 752
b) En küçük doğal sayıyı yazalım. 257

Altışar, Yedişer, Sekizer, Dokuzar Ritmik Sayma Cevapları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları MEB Yayınları

Soner, pul koleksiyonu yapar. Topladığı pulları yapıştırmak için bir defter alır. Her sayfaya 6 pul yapıştırarak defteri doldurur. Soner, toplam kaç pulu olduğunu merak eder. Pullarını hızlı bir şekilde nasıl sayabilir? Düşünelim.
Cevap:


ETKİNLİK

Araç Gereç: 2 adet A4 kâğıdı, boya kalemleri, cetvel
• Kâğıtlarınızın ortasından cetvel ile enine bir çizgi çiziniz.
• Cetvelinizi kullanarak aşağıdaki gibi 4 tane yüzlük tablo oluşturunuz.
• Tablolarınızın birinde 6 sayısını boyayınız.
• Daha sonra her seferinde boyadığınız sayıya 6 ekleyerek bulduğunuz sayıları boyayınız.
• Boyadığınız sayıları tablonun altına sırayla yazınız.
• Aynı işlemleri diğer tabloların üzerinde 7, 8 ve 9 sayıları için yapınız

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 28-30-31-33. Cevapları MEB Yayınları

Yaptığınız boyamalar sonucunda kaçar sayma yapmış oldunuz?
Cevap:
1→ 6’şar
2→ 7’şer
3→ 8’er
4→ 9’ar


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki altışar, yedişer, sekizer ve dokuzar ileriye ritmik saymaları devam ettirelim.
Cevap:

6 – 1218243036424854606672788490 96
7 – 142128354249 566370 77 84 91 98
8 – 1624324048 56 – 6472808896
9 – 18273645546372819099

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42-44-47-48-49. Cevapları TUNA Yayınları

2. Aşağıdaki altışar ileriye ritmik saymayı devam ettirelim.
Cevap: 40 – 46 – 52 – 58647076828894


3. Aşağıdaki yedişer ileriye ritmik saymayı devam ettirelim.
Cevap: 25 – 32 – 39 – 4653 6067748188


4. Aşağıdaki sekizer ileriye ritmik saymayı devam ettirelim
Cevap: 17 – 25 – 33 – 414957657381 90


5. Aşağıdaki dokuzar ileriye ritmik saymayı devam ettirelim.
Cevap: 5 – 14 – 23 – 32 4150 59 68 7786

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.