Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 10:35 - Mehmet Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 12-13-14-15-16. Sayfa MEB Yayınları

Okula Dönüş Metni Cevapları

1.Tema Birey ve Toplum: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 12-13-14-15-16. Sayfa MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 12. Sayfa MEB Yayınları

Okula Dönüş Metni Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Okulda neler öğreniriz? Arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Alfabeyi öğrenerek okumayı söker yazı yazmayı öğreniriz. Matematik, müzik, resim ve hayata hazırlanmak, meslek sahibi olmak için her türlü bilgiyi öğreniriz.

2. Tatilde neler yaptığınızı anlatınız.
Cevap: Tatilde anne ve babamın akrabalarını ziyarete köye gittik. Tatili köyde geçirmek ayrı bir güzel. Yeni arkadaşlarla sokakta oynadık, yeşillik ve sulak alanlarda piknik yaptık. Benim için unutulmaz bir tatil oldu.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 13. Sayfa MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

a) Kelimelerin anlamlarını tahmin edip boş bırakılan yerlere yazınız. Sözlükten kelimelerin anlamlarına bakarak sözlük defteri oluşturunuz.

  • Bahçe: İçinde çeşitli bitkilerin olduğu, ağaçların ve böceklerin yaşadığı, sebze ve meyvelerin yetiştirildiği toprak dolu alan.
  • Dut: Ağaçta yetişen renkli ve şeker tadında bir yiyecek.
  • Haylaz: Sürekli hareketleri ile rahatsızlık veren, kanı hızlı akan hareketli olan kişilere verilen isim.
  • Bahçe : İçerisinde çiçek, ağaç, meyve vb. yetiştirilen ve etrafı çevrili belli toprak alana bahçe denir.Dut : Çeşitli renklerde yetişen ve yaza özgü olan bir meyve türüdür.Haylaz : İstenmeyen hoş olmayan davranışlar sergileyen kişiler için kullanılır.
Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249-250-251-252-253-254 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 14. Sayfa MEB Yayınları

2. ETKİNLİK

1) Şiirin ilk dörtlüğüne göre çocuklar yaz tatilinde neler yapmıştır?
Cevap: Şiire göre çocuklar dut yemiş, koşmuş, eğlenmiş ve bir çok eğlenceli oyunlar oynamışlardır.
Cevap2: Çocuklar yaz tatilinde dereleri, dağları gezerek buralardaki dut, kiraz gibi meyveleri yemiş, bol bol eğlenmişlerdir.

2) Şiire göre yaz tatili ne kadar olmalıdır?
Cevap: Şiire göre yaz tatilinin 3 ay olması gerekmektedir.
Cevap2: Şiire göre yaz tatili üç ay olmalıdır.

3) Okula hangi mevsimde döneriz?
Cevap: Okula Sonbahar mevsiminin başında döneriz.
Cevap2: Okula sonbahar mevsiminde döneriz.

4) Şiire göre yaz mevsimi çocuğa ne ifade etmektedir?
Cevap: Sıcak hava, tatil, uyku ve eğlence ifade etmektedir.
Cevap2: Saf hava, uyku, su ve oyunu ifade etmektedir.


3. ETKİNLİK

Şiirin ana duygusunun nasıl belirlendiğini inceleyiniz. Şiirin konusunu yazınız.

Şiirin konusu: Okulların kapanması ile arkadaşlar arasında yaz tatilinde yapılan eğlenceli vakitler.

Şiirin konusu: Yaz tatilinden sonra çocukların okula dönüşleri konu edinmiştir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110-111-112-113-114-115-116. Cevapları MEB Yayınları

Şiirdeki ana duyguyu, şiiri okuduktan sonra bana verdiği mesajın ne olduğuna bakarak anladım.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 15. Sayfa MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

Şiire uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: Örnek olarak ;

  • Tatilde biz
  • Eğlenceli günler Yaz tatili ile başlar
  • Birinci başlık : Tatilden Okul Heyecanına
  • İkinci başlık : Okullar Açılıyor

5. ETKİNLİK

Okuldaki ilk gününüzü anlatınız.
Cevap:  ( Bunu kendinize göre cevaplandırınız. )
Cevap2: Okuldaki ilk gün kitap dağıtımı yapıldı. Kitaplarımı inceledim. Arkadaşlarımı, öğretmenimi görmek ve beni çok mutlu etti.


6. ETKİNLİK

“ Duyguların coşkulu bir dille anlatıldığı dizeler hâlinde yazılan metin türüne şiir denir.” Şiiri okuyarak verilen bilgileri inceleyiniz.


OKUL SEVGİSİ

Okulumu severim
İkinci yuvam o benim
Arkadaş, öğretmen
İkinci ailem o benim

 

Tatil olur özlerim
Oyun oynamak isterim
Açılsa artık diye
Sürekli dua ederim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 16. Sayfa MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

“Okul Sevgisi” konulu iki kıtalık bir şiir yazınız. Yazdığınız şiiri görsellerle zenginleştiriniz.

CANIM OKULUM

Okul benim ikinci evimdir
Öğretmenlerim ailem
Arkadaşlarım kardeşimdir.

Okulumu her zaman temiz tutarım
Eğitimim için bu gereklidir Çünkü
Okul benim ikinci evimdir.


8. ETKİNLİK

Verilen tabloya alfabemizi küçük harflerle yazınız.
Cevap: ( Bunu kendiniz yapınız. )

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.