Anasayfa Kitap Cevapları
22 Şubat 2024, 18:48 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100-104-105-106-107. Cevapları Sonuç Yayınları

Misafir Metni Cevapları

3. TEMA Milli Kültürümüz: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100-101-102-103-104-105-106-107. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Daha önce Karagöz oyunu izlediniz mi?
Cevap: Evet karagöz oyunu izledim.

2. Karagöz oyunu hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Karagöz oyunu bir gölge oyunudur. Karagöz ve Hacivat başta olmak üzere birçok karakter oynatılır. Karagöz’ün saf ve cahil olması Hacivat’ın ise kurnaz ve bilgili olması etrafında dönen komik olayları ele alır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Etkinlik

Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştirelim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Sonuç Yayınları


2. Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğumuz metinden hareketle cevaplayalım.

1. Karagöz ve Hacivat’ın kişilik özellikleri nelerdir? İlgili boşluklara yazalım.

Sonraki Ödev:  Tekerlek bulunmadan önce insanlar yüklerini nasıl taşıyordu?

Karagöz: Denilen şeyleri yanlış anlayan, görgüsüz, şakacı
Hacivat: Bilgili, sabırlı, görgülü


2. Karagöz, Hacivat’a nasıl davranıyor?
Cevap: Karagöz Hacivat’a öfkeli davranıyor.


3. Karagöz ve Hacivat’ın konuşmalarındaki sorun nedir?
Cevap: Karagöz Hacivat’ın dediklerini yanlış anlamaktadır.


4. Yukarıda özelliklerini yazdığınız kahramanlardan hangisinin yerine geçmek isterdiniz? Niçin?
Cevap: Ben Hacivat’ın yerinde olmak isterdim. Çünkü Karagöz’e doğrusunu anlatmak isterdim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları Sonuç Yayınları

3. Etkinlik

Misafir” metninin hikâye haritasını çıkaralım.
Cevap:

Ana Karakter → Hacivat ve Karagöz
Yer → Karagöz’ün evinin önü
Olay → Karagöz’e misafir gelecektir. Fakat Karagöz’ün ikram edecek bir şeyi yoktur. Hacivat Karagöz’e yemek bulma konusunda yardım etmektedir. Karagöz bunları yanlış anlamaktadır. Daha sonra misafirler Hacivat’a geleceği söylenerek Hacivat eve gider. Karagöz’de şaka ile oyunu bitirir.


4. Etkinlik

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarıyla birer cümle kuralım.

Kara: Evdeki mobilyalar siyah renklidir.
İyi: Kötü davranışları yüzünden arkadaşlıkları bozuldu.
Gelmek: Haftasonu tatile gideceğiz
Sevinmek: Sınavda başarısız olduğu için çok üzüldü.
Vermek:  Aldığım hediyeyi çok beğendi.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları Sonuç Yayınları

Arkadaşlar, Karagöz gölge oyunu nasıl oynatılır? Kısaca anlatalım. Söylenenleri doğru anlamak için nelere dikkat etmeliyiz?
Cevap: Perdenin arkasından ışık vurularak kuklaların oynatılması ile oyun sergilenir. Oyunun olduğu yerde sessizlik sağlanmalıdır.

Sonraki Ödev:  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konulu 2 Kıtalık Şiir Yazınız

5. Etkinlik

Aile büyüklerinizden kültürümüze ait farklı bir yemeğin yapılışını öğrenmiştiniz. Haydi, bu yemeğin nasıl yapıldığını yazıp resmini yapın.

Gerekli Malzemeler: Nohut, tahin, sarımsak, limon suyu

Yapılışı: Meze olarak geçen bir yiyecek türüdür. İlk nohut haşlanır. Haşlanan nohut blenderde çekilir. İçine limon suyu, satımsak ve tahin eklenir.  Daha sonra üzerine yağ ile pulbiber yakılarak dökülür.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Sonuç Yayınları

Gelecek Derse Hazırlık

1. Nasrettin Hoca hakkında bir araştırma yapınız.
2. Araştırmalarınız doğrultusunda bir konuşma hazırlayınız.

Cevap: Nasrettin Hoca 1208 yılında Hortu şehrinde dünyaya gelmiştir. Anadolu Selçuklu Devleti döneminde yaşamış olan efsanevi bir kişidir. Mizah anlayışı ve hazırcevap olarak tanınan Nasrettin Hoca’nın yaşayıp yaşamadığı konusunda tartışmalar olmasına rağmen gerçekte bir tarihi kişilik olduğunu gösteren belgelerde bulunmaktadır. 1284 yılında Akşehir’de ölmüştür.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.