Anasayfa Kitap Cevapları
25 Mart 2024, 9:37 - Sena Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 237-240-241-242. Cevapları Sonuç Yayınları

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları

7. TEMA Milli Mücadele ve Atatürk: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 237-238-239-240-241-242. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 237 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bu yılki kutlamalar için sınıfınızda ve okulunuzda ne gibi hazırlıklar yapılıyor?
Cevap: Bu yılki kutlamalar için sınıfı süsledik, kutlama programı düzenledik ve gösteriler hazırladık.


2. Bu kutlamalarda siz de herhangi bir görev aldınız mı? Neler yaptınız? Anlatınız.
Cevap: Bu kutlamalarda bende görev aldım. Dans gösterisinde görev aldım ve şiir okudum.


3. Sınıfa getirdiğiniz şiir, düzyazı ve görsel gereçleri sınıf panosunda sergileyiniz?

Atatürk’ün Armağanı

Gökyüzünde bir renk cümbüşü başlar,
Baharın çocuklara armağanı dolar.
23 Nisan’la gönüller coşar,
Bayram sevinciyle her yana yayılır.

Atatürk’ün armağanı bu gün onlara,
Birer minik kahraman, geleceğin yıldızları.
Özgürlük aşkıyla büyürler, yeşerirler,
Yarının büyük liderleri olurlar.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174-176-177-178-179. Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 240 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Etkinlik

Aşağıdaki resimlerde anlatılan bayramların adlarını yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 240 Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları Sonuç Yayınları

2. Etkinlik

Şiirin bulunduğu sayfadaki görselleri inceleyelim. Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Görsellerdeki çocuklar hangi renk kıyafetler giymiş? Sizce bunun sebebi nedir?
Cevap: Çocuklar kırmızı, beyaz ve mavi renk kıyafetler giymiş. Çünkü 23 Nisan şenliği yapılmaktadır ve bu şenliklerde renkli giyilir.


2. Siz olsanız şiir için ne tür resimler çizerdiniz?
Cevap: Ben olsam tüm dünya çocuklarının el ele olduğu bir resim çizerdim.


3. Etkinlik

Aşağıdaki yönergelerde istenenleri, “Gülümse Kırmızı” şiirine göre yazalım.

1. Şiirin ilk dizesini yazınız.
Cevap: Çocuklarla geldi bahar


2. Şiirin son dizesindeki kelimelerden harf sayısı fazla olanı yazınız.
Cevap: Kalplerindeki


3. Şiirinin başlığını yazınız.
Cevap: Gülümsedi Kırmızı


4. Etkinlik

Şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.

Şiirin konusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı.

Şiirin ana duygusu: 23 Nisan’a duyulan sevinç ve heyecan.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları Sonuç Yayınları

5. Etkinlik

Şiire farklı bir başlık yazalım.
Cevap: Çocuk Bayramı


6. Etkinlik

Metindeki hangi olaylar ve durumlar hayal ürünüdür?
Cevap: Metindeki taşların konuşması, kırmızı renginin gülümsemesi ve dağların neşelenmesi hayal ürünüdür.

Sonraki Ödev:  Size İyilik Yapıldığında Neler Hissedersiniz?

7. Etkinlik

Yurtdışında yaşayan birini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamaya davet etmek için bir e-posta yazınız.
Cevap: Sevgili arkadaşlarım, Ben Zeynep. Sizlere Türkiye’nin İstanbul şehrinden yazıyorum. 23 Nisan günü Atatürk’ün biz çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının kutlaması var. Hepinizi bu kutlamada görmek isterim.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Çanakkale Savaşı hakkında araştırma yapınız.
Cevap: Çanakkale Savaşı 3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 yılları arasında denizde, 20 Nisan 1915 ve 9 Ocak 1916 yılları arasında karadan yapılmıştır.


2. Çanakkale ile ilgili şiirler bulup sınıfa getiriniz.

Çanakkale

Güzel Çanakkale güzel Çanakkale
Adını severler Çanakkale
Şehitlere dayanan sensin
Onları gören sensin Çanakkale

Türk askeri sonuna kadar savaştı
Lider hep o oldu
Denizler çalkalandı
Lider yine o oldu

Rengimiz kırmızı beyaz
Alnimiz ise ak
Her An yeneriz onları
Biz Türk milletiyiz

www.forumderscevaplari.com

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap