Anasayfa Kitap Cevapları
3 Mayıs 2024, 18:27 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 294-295. Cevapları Sonuç Yayınları

8.Tema Değerlendirme Cevapları

8. TEMA Bilim ve Teknoloji: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 294-295. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 294 Cevapları Sonuç Yayınları

(1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metinden hareketle cevaplayınız.)

1. Kuduz nasıl bir hastalıktır?
Cevap: Köpeklerin taşıdığı ölümcül bir hastalıktır.

2. Pasteur, kuduz aşısını ilk olarak nerede kullandı?
Cevap: Kuduz aşısını ilk tavşan üzerinde kullanmıştır.

3. Çocuğa hangi hayvan saldırmıştı?
Cevap: Çocuğa köpek saldırmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 295 Cevapları Sonuç Yayınları

4. Isırılan yerin, kızgın demirle dağlanması yöntemi ne zaman uygulanıyordu?
Cevap: Pasteur’dan önce bu yöntem kullanılmaktaymış.

Sonraki Ödev:  Cumhuriyet konulu bir şiir yazınız.

5. Pasteur, niçin çocuğa aşıyı uygulamak istemedi?
Cevap: Aşıyı önceden insan üzerinde denemediği için uygulamak istememiştir.

6. Çocuğun doktoru, Pasteur’a ne söyledi?
Cevap: Aşı olmazsa çocuğun öleceğini söylemiştir.


7. Aşağıdaki iletişim araçlarının adlarını yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 295 Cevapları Sonuç Yayınları


8. Aşağıdaki noktalama işaretlerini, cümlede boş bırakılan yerlere yazalım.
Cevap:

En çok kullandığımız iletişim araçları (:) televizyon (,) telefon (,) bil (-) gisayardır (.)
Aaa (!) Seni gördüğüme çok şaşırdım.
Aysu (‘) nun babası bilgisayar aldı (.)
Sana verdiğim dergiyi okudun mu (?)
Hacı Bektaş Veli, (“) İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. (“) demiştir.
(-) Anne, insanlar asırlar önce nasıl haberleşiyorlarmış.
(-) Dumanla ve posta güvercinleriyle haberleşiyorlarmış.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap