Anasayfa Kitap Cevapları
9 Mayıs 2024, 18:43 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 286-287-288-289-290. Cevapları Sonuç Yayınları

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Dinleme Metni Cevapları

8. TEMA Bilim ve Teknoloji: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 286-287-288-289-290. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 286 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Doğa ve evrenle ilgili merak ettiğiniz konular nelerdir?
Cevap: Doğa ve evrenin nasıl bir düzende hareket ettiğini merak ediyorum.

2. Araştırma yapmayı sever misiniz? Hangi konuları araştırmaktan hoşlanıyorsunuz?
Cevap: Araştırma yapmayı çok severim. yeni bilgiler edinmek, dünyanın düzeni hakkında bilgi edinmek çok hoşuma gidiyor.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 287 Cevapları Sonuç Yayınları

1. ETKİNLİK

Metindeki görselleri inceleyelim. Sence metnin konusu nedir?
Cevap: Araştırma yapan ve bunları not eden çocuk hakkında bir metin olabilir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 66-68-69-70-71-72-73. Cevapları Sonuç Yayınları

2. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.
Cevap:

Merak: ilgi duymak, öğrenme istemek
Gözlem: bir olayın, durumun dikkatli bir şekilde gözetlenip incelenmesi.
Araştırma: Merak edilen konular hakkında bilgi edinmek
Belgesel: Her konu üzerinde yapılabilen insanları bilgilendirmeyi amaçlayan filmlerdir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 288 Cevapları Sonuç Yayınları

3. ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. İnsanların en ilginç özelliklerinden biri nedir?
Cevap: Merak insanların en ilginç özelliklerinden biridir.

2. Gözlem yapmaya nasıl başlarız?
Cevap: Gözlem yapmaya bir şeye merak duyduktan sonra başlarız.

3. Gözlem yaparken gerekli olan iki temel malzeme nedir?
Cevap: Gözlem yaparken gerekli olan iki temel malzeme defter ve kalemdir.

4. Nerelerde gözlem yapabiliriz?
Cevap: Gözlemleri dilediğimiz her yerde yapabiliriz.

5. Topladığımız bilgileri kullanarak ne yapabiliriz?
Cevap: Topladığımız bilgileri kullanarak gelecekte yararlı çalışmalar yapabiliriz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 289 Cevapları Sonuç Yayınları

4. ETKİNLİK

Resimdeki çocuklar hangi konularda gözlem yapıyorlar? Noktalı yerlere yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 289 Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 290 Cevapları Sonuç Yayınları

Arkadaşlar, bir gezegende kitap okumayan, araştırmayan ve hiçbir şeyi merak etmeyen çocuklarla buluştuğunuzu hayal edin. Bu gezegenin çocuklarını okumaya, araştırmaya ve soru sormaya yöneltmek, onları bu konuda ikna etmek için neler söylerdiniz? Anlatın. 
Cevap: Doğa ve evrende bilmediğimiz pek çok şey bulunmaktadır. Her şeyin bir düzeni vardır. Bizler bu yaşadığımız evrende düzenin nasıl olduğunu sürecin nasıl geçtiğini merak etmeli ve araştırma yaparak geleceğe bilgiler taşımalıyız.

Sonraki Ödev:  Deprem Hakkında Neler Biliyorsunuz?

5. ETKİNLİK

Neleri gözlemlemek isterdin? Bununla ilgili bir resim yap.
Cevap: Ben yıldızları ve diğer gezegenleri gözlemlemek isterdim.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap