Anasayfa Kitap Cevapları
2 Mart 2024, 13:49 - Sena Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 88-89-90. Cevapları Sonuç Yayınları

2.Tema Değerlendirme Çocuk ve Oyun Cevapları

2.TEMA ÇOCUK DÜNYASI: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 88-89-90. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Sonuç Yayınları

1,2, 3, 4 ve 5. soruları metinden hareketle cevaplayınız.

1. Şiirin konusu nedir?
Cevap: Sebze ve meyvelerden sevdikleri anlatılmış.


2. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Sebze ve meyvelerin sağlığımıza katkıları.


3. Şair en çok hangi sebzeleri seviyormuş?
Cevap: Şair, sebzelerden en çok havuç ve domatesi seviyormuş.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 108-112-113-114-115. Cevapları Sonuç Yayınları

4. Şair en çok hangi meyveleri seviyormuş?
Cevap: Şair, meyvelerden en çok elma ve şeftaliyi seviyormuş.


5. Sizce bir çocuk oyun oynarken doyabilir mi? Neden?
Cevap: Bence bir çocuk oyun oynarken doyamaz. Çünkü vücuduna bir vitamin girmez. Sadece mutlu olur.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Sonuç Yayınları

6. Aşağıdaki cümleleri tamamlayalım.
Cevap:

Oyun oynarken oyun kurallarına uymalıyız. Çünkü, kurallara uymadan oyun oynanamaz, karışıklık çıkar.

Taşıt yerlerinden uzakta ve parklarda oyun oynamalıyız. Çünkü kazalara sebebiyet verebilir, tehlikede oluruz.


7. Aşağıdaki kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştirelim.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Sonuç Yayınları


8. Aşağıdaki resmi inceleyelim. Resimdeki çocuklar hangi oyunu oynuyor? Bu oyunun nasıl oynandığını yazalım.
Cevap: Resimdeki çocuklar saklambaç oynuyorlar. Bir ebe seçilir. ebe gözlerini bir duvara yumarak sayılar sayar. Belli bir sayıya ulaştığında gözlerini açar. Diğer çocuklarda ebe arkadaşları sayana kadar saklanır ve ebenin onları bulmasını beklerler.

Sonraki Ödev:  Teknoloji Konulu Bir Yazı Yazınız.

saklambaç


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Sonuç Yayınları

Öz değerlendirme formu
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Sonuç Yayınları


Haydi, bu temada öğrendiklerimizi kısaca yazalım.
Cevap: Bu temada palyaçoları, müzeleri, müzelerin görevlerini, paylaşmanın önemini, saklambaç oyununu öğrendim.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap