Anasayfa Kitap Cevapları
5 Mayıs 2023, 15:15 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 151-153-154. Cevapları ATA Yayıncılık

Işık Kirliliği Cevapları

5. ÜNİTE: AYDINLATMA VE SES TEKNOLOJİLERİ 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 151-152-153-154. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 151 Cevapları ATA Yayınları

Tartışalım

Hava karardığında bir büyüğümüzle dışarı çıkalım. Çevrenin aydınlatılmasına dikkat edelim. Çevremizde gördüğümüz ışık kirliliği örneklerinin fotoğraflarını çekelim. Çektiğimiz fotoğrafları ve bu durumun nedenlerini araştırıp araştırma sonuçlarını arkadaşlarımızla tartışalım
Cevap: Hava karardığı zaman dışarıda olan ışıklandırmalara gereğinden fazla görülmektedir. Sokak lambalarının fazlalığı, dükkânlarda bulunan ışıklandırmalar gereksiz ve ışık kirliliğinin oluşmasına neden olacak şekildedir. Bunun nedenleri görsel olarak hoş göstermek amacı ile yapılsa da kirliliğe yol açmaktadır.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları ATA Yayınları

Poster Yapalım

Işık kirliliğini azaltmak için yapılması gerekenleri gazete, kitap, dergi ve internet gibi kaynaklardan araştıralım. Araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgilerle hazırladığımız posterleri öğretmenimizin rehberliğinde arkadaşlarımıza sunalım.
Cevap: Işık kirliliği gereksiz yere olan ve görsel olarak yapılan ışıklandırmadır. Aynı zaman da evlerde, iş yerlerinde fazla olarak kullanılan ışıklandırmalar da ışık kirliliğine yol açmaktadır. Işık kirliliğini azaltmak için ilk olarak dükkanlarda, binalarda, alışveriş merkezlerinde ve buna benzer yerlerde bulunan gereksiz ışıklandırmalar kaldırılmalıdır. daha sonra sokak lambaları şapkalı şekilde yapılarak gökyüzüne değil ışık sadece yere yansıtılmalıdır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 103-104-105-106. Cevapları ATA Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları ATA Yayınları


Uygulayalım

Aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap:

(D) Işığın gökyüzüne yönelmesini engellemek, ışık kirliliğine karşı alınacak önlemlerdendir.
(Y) Işık kirliliğinin önlenmesinde sadece belediyelerin görevi vardır.
(D) Reklam için kullanılan ışıklı panolar ve tabelaların gün ışığına bağlı olarak çalışması ışık kirliliğini azaltır.
(D) Uygun aydınlatma ışık kirliliğini azaltır.


3. Bölüm Değerlendirme Soruları Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları ATA Yayınları

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım

1. Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğine neden olur?
Cevap: D) Aydınlatma araçlarının gereğinden fazla kullanılması


2. Aşağıdakilerden hangisi aydınlatmanın amaçlarından biri değildir?
Cevap: C) Çevreyi güzelleştirmek

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 14-15-16-17-18. Cevapları Sözcü Yayıncılık

3. Aşağıdaki aydınlatmaların hangisi yanlış aydınlatmaya örnektir?
Cevap: B)


4. 1. Yavru deniz kaplumbağalarının yönlerini bulamaması
2. Göçmen kuşların yönlerini şaşırması
3. İnsanlarda solunum sistemi hastalıklarının ortaya çıkması
Numaralanmış olaylardan hangileri ışık kirliliği sonucunda ortaya çıkar?
Cevap: A) 1 ve 2


5. Gök cisimlerinin gözlenmesini zorlaştıran olay aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Işık kirliliği


6. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Işık kaynaklarının yönü her zaman gökyüzüne doğru olmalıdır

www.forumderscevaplari.com
Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.