Anasayfa Kitap Cevapları
14 Mart 2024, 9:45 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 162-163-164-165-166. Cevapları ATA Yayıncılık

Ses Kirliliği Cevapları

5. ÜNİTE AYDINLATMA VE SES TEKNOLOJİLERİ: 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 162-163-164-165-166. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları ATA Yayınları

 Ses kirliliğinin nedenleri nelerdir? Tahmin edelim. Tahminlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap: Ses kirliliğinin edenleri toplumda kullanılan araçların sayılarında olan artış, evlerde kullanılan elektrikli araçlar, araba ve evlerin alarmları ses kirliliğine neden olmaktadır.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları ATA Yayınları

Poster Yapalım

Ses kirliliğini azaltmak için yapılması gerekenleri gazete, kitap, dergi ve internet gibi kaynaklardan araştıralım. Araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgilerle poster hazırlayalım. Çalışmamızı resimler ve çizimlerle destekleyelim. Hazırladığımız posterleri öğretmenimizin rehberliğinde arkadaşlarımıza sunalım.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları ATA Yayınları


Uygulayalım

Aşağıdaki kavram haritasında boş bırakılan yerleri, verilen kavramlardan uygun olanları ile tamamlayalım.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları ATA Yayınları


5. Ünite 5. Bölüm Değerlendirme Soruları Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları ATA Yayınları

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 160-162-164-165-166. Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdakilerden hangisi gürültülü bir ortamdır?
Cevap: C)


2. Gürültülü ortamlarda çalışan işçilerde işitme kaybı görülmez.
Gürültülü ortamlar iş verimini artırır.
Ses kirliliği doğal yaşama zarar verir.
Yukarıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazılacaktır. Buna göre kutucuklara sırasıyla hangi harfler yazılmalıdır?
Cevap: D) Y-Y-D


3. Aşağıdakilerden hangisi ses kirliliği sonucu ortaya çıkar?
Cevap: A) Dikkat dağınıklığı


4. Ali’de zamanla işitme kaybı, gerginlik ve stres gözlemlenmiştir.
Ali’de bu olumsuz durumların gözlemlenmesinin sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: i B) Ses kirliliği


5. Aşağıdakilerden hangisi ses kirliliğine karşı alınacak önlemlerden biri değildir?
Cevap: D) Yol kenarlarındaki ağaçların kesilmesi


6. Aşağıdaki ortamlardan hangisi diğerlerine göre daha fazla gürültülüdür?
Cevap: A)

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 166-167-168-171. Cevapları Sözcü Yayıncılık

Proje Vakti Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları ATA Yayınları

1. Problemin Belirlenmesi:  Çevrede oluşan ışık kirliliğini azaltmak.

2. Araştırmanın Yapılması ve Gereksinimlerin Belirlenmesi: Sokakta bulunan lambaları güneş enerjisi ile çalıştırmak ve sadece yere ışık vermek.

3. Çözüm Alternatiflerinin Üretilmesi ve En İyisinin Seçilmesi:

⇒ Sokak lambalarına sensör ekleyerek gerektiği zamanda yanıp sönmesi
⇒ Güneşin doğuşundan batışına kadar lambalar güneş enerjisi ile şarj olur, akşam olduğu zaman  güneş enerjisi ile lambaların çalışması. Aynı zaman da lambalara şapka eklenerek ışığın gökyüzüne çıkması engellenmesi.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları ATA Yayınları

4. Ürünün Tasarlanması ve Prototipinin Üretilmesi: 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları ATA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap