6. ÜNİTE: İNSAN VE ÇEVRE 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 174-175-176. Sayfa ATA Yayınları
Yukarıda, dişlerini fırçalayan iki çocuk görülmektedir. Acaba hangisi dişlerini fırçalarken suyu tasarruflu kullanmaktadır?
Cevap: Suyu kapatarak dişlerini fırçalayan çocuk suyu tasarruflu kullanmaktadır.
Evlerimiz veya iş yerlerimizde akkor ampuller yerine led ampul veya tasarruflu ampul kullanarak hangi enerji kaynağını tasarruflu kullanırız?
Cevap: Evlerimizde veya iş yerlerimizde akkor ampuller yerine led ampul veya tasarruflu ampul kullanarak elektrik enerjisini tasarruflu kullanmış oluruz.
Artan yiyecekleri çöpe atmak yerine nasıl değerlendirebiliriz? Su, elektrik ve besin gibi kaynaklarımızı bilinçli kullanmak için neler yapabiliriz? Tahmin edelim. Tahminimizi arkadaşımızla paylaşalım.
Cevap: Artan yiyecekleri sokak hayvanlarına verebiliriz. Su, elektrik ve besin gibi kaynakları bilinçli kullanmak için yeterli miktarda kullanmamız gerekir.
Elektrik, su ve besin gibi kaynaklar olmasaydı yaşantımızda hangi sorunlarla karşılaşırdık? Bu konu hakkındaki görüşlerimizi arkadaşlarımıza söyleyelim. Arkadaşlarımızın da fikirlerini alarak ortaya çıkan görüşleri tahtaya yazalım. Farklı görüşleri, nedenleriyle birlikte arkadaşlarımızla tartışalım.
Cevap: Su ve besin bizlerin temel ihtiyaçları arasındadır. İnsan daha doğrusu canlıların yaşamını devam ettirebilmesi için su ve besine ihtiyaç duyarlar. Elektrik ise insanların yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan bir enerji kaynağıdır. Elektrik ile hayat daha kolay bir hale gelmektedir.
Tutumluluk ve tasarruf sıkça karşılaştığımız kavramlardandır. Acaba tasarruf ve tutumluluk nedir?
Cevap: Tutumluluk kaynakları ihtiyacımız doğrultusunda kullanmaktır. Tasarruf ise kaynakların tutumlu olarak kullanılmasına denmektedir.
Acaba bilinçli tüketici olmak için başka neler yapılabilir?
Cevap: Bilinçli tüketici olmak için tutumlu ve tasarruflu olmayı bilmemiz gerekir. İhtiyaçlarımız doğrultusunda hareket etmeliyiz.
Acaba bu kaynakları tasarruflu kullanmak için neler yapabiliriz?
Cevap: Elektrik, su gibi kaynakları tasarruflu kullanmak için evlere sensörlü çeşmeler yapılabilir. Elektrik için gerekli olduğu zaman ışık harcanmalıdır.
Su, elektrik ve besin kaynaklarının tasarruflu kullanımı için yapılması gerekenler hakkında internet ve çeşitli kaynaklardan araştırma yapalım. Araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgilerle bir sunu hazırlayarak arkadaşlarımıza sunalım.
Cevap: Su, elektrik ve besin gibi kaynakları tasarruflu kullanmak için çeşmeleri, lambaları gereksiz yere açık bırakmamalıyız. Yiyeceğimiz kadar besin almalı fazlasını bırakmalıyız.
Bilinçli bir tüketici olmak için tasarruf yapmayı bilmemiz gerekmektedir. Hiçbir kaynak sonsuz değildir. Kaynaklar tükendiği zaman zorluk çekeriz. Suyu boş yere akıtmamak, elektriği ihtiyacımız yokken açmamak gibi şeyler oldukça önemlidir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.