Anasayfa Kitap Cevapları
31 Ekim 2022, 17:45 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 25-26-28. Cevapları ATA Yayıncılık

2. Bölüm Değerlendirme Soruları Cevapları

1. ÜNİTE: YER KABUĞU VE DÜNYA’MIZIN HAREKETLERİ 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 25-26-27-28. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları ATA Yayınları

2. BÖLÜM DEĞERLENDİRME SORULARI

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım.

1. Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin ifadesi yanlıştır?
Cevap: D) Güneş, Dünya etrafında hareket eder.

2. 1 yıl = ★
1 gün = ■
Yukarıdaki eşitliklerde ★ ve ■ yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
Cevap: B) 365 gün 6 saat 24 saat

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 186-187. Cevapları ATA Yayıncılık

3. Yukarıdaki etkinlikte Pelin ortaya geçmiş, Işıl ise 1 ve 2 numaralı hareketleri yapmıştır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Işıl 2 numaralı hareketi 24 saatte tamamlar

4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Dünya kendi etrafında ve Güneş’in etrafında hareket eder


Proje Vakti Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları ATA Yayınları

Peki, bilim insanının sahip olması gereken özellikler nelerdir? Tahmin edelim. Tahminlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap: Bilim insanları her zaman sabırlı, çalışkan, meraklı, araştırmacı, zeki insanlar olurlar.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları ATA Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları ATA Yayınları

1. Problemin Belirlenmesi
Cevap: Suların gereksiz akıtılması.

2. Araştırmanın Yapılması ve Gereksinimlerin Belirlenmesi
Cevap: Suların kullanılmadığı zaman kapatılması. Buna uygun araçların bulunması.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 114-115-116-117-118-119. Cevapları MEB yayınları

3. Çözüm Alternatiflerinin Üretilmesi ve En İyisinin Seçilmesi
Cevap: Musluklara sensör ekleyerek kullanılmadığı zaman kapanır.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları ATA Yayınları

4. Ürünün Tasarlanması ve Prototipinin Üretilmesi
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları ATA Yayınları

5. Ürünün Test Edilmesi ve Sonuçların Raporlaştırılması
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları ATA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.