Anasayfa Kitap Cevapları
14 Eylül 2022, 1:52 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 82-83-84-85. Cevapları ATA Yayıncılık

3. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

3. ÜNİTE: Kuvvetin Etkileri 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 82-83-84-85. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları ATA Yayınları

A) Aşağıda verilen ifadeleri kutucuklardaki kavramlardan uygun olanıyla tamamlayalım.
Cevap:

1. Mıknatıs parçalarının …….iki…….. kutbu vardır.
2. Oyun hamuruna …….kuvvet…….. uygulandığında şekli değişir.
3. Duran bir cisme kuvvet uygulandığında cisim ……hareket……. edebilir.
4. Hareketli bir cisme hareketi yönünde uygulanan kuvvet …….hızlandırıcı…… etki yapar.
5. Paket lastiği ………esnek……… bir cisimdir.
6. Mıknatısların aynı kutupları birbirine ……..itme…… kuvveti uygular.
7. Buzdolabı süslerinde …….mıknatıs……… bulunur.
8. Mıknatısların kutupları ……N ve S…….. harfleri ile gösterilir.


B) Aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazalım
Cevap:

(D) 1. Kaydıraktan kayan çocuğa etki eden kuvvetin hızlandırıcı etkisi vardır.
(D) 2. Kale direğine çarpan top, yön değiştirme hareketi yapar.
(Y) 3. Durağa yaklaşan otobüse etki eden kuvvetin hızlandırıcı etkisi vardır.
(D) 4. Duran bir cisme uygulanan kuvvet cismin şeklini değiştirebilir.
(Y) 5. Bir cisme kuvvet uygulandığında cisim kesinlikle hareket eder.
(D) 6. Mıknatısların zıt kutupları, birbirine çekme kuvveti uygular.
(Y) 7. Mıknatısın uyguladığı kuvvet, temas gerektiren kuvvettir.
(Y) 8. Bir mıknatıs kırılırsa tek kutuplu hâle gelir.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları ATA Yayınları

C) Aşağıdaki kavramlarla açıklamaları ok kullanarak eşleştirelim.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları ATA Yayınları


Ç) Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayalım. Cevapları noktalı yerlere yazalım.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 147-149-153 Cevapları MEB yayınları

1. Kuvvet uygulanan durumlar hangileridir?
Cevap: Alarmı kapatırken, yatağından kalkarken, musluğu açarken, çayına şeker atarken ve karıştırırken, kırmızı ışıkta durup yeşil ışıkta kalkarken, oyun hamuruna ve tele şekil verirken kuvvet uygulamıştır.

2. Hangi durumda kuvvetin şekil değiştirici etkisinden yararlanılmıştır?
Cevap: Oyun hamuru ve tel ile yapılan modelde şekil değiştirici etkisi kullanılmıştır.

3. Uygulanan kuvvetlerden hangisinde kuvvetin yön değiştirici etkisinden yararlanılmıştır?
Cevap: Çayı karıştırırken yön değiştirici etkisi kullanılmıştır.

4. Hangi durumlarda kuvvetin yavaşlatıcı etkisinden yararlanılmıştır?
Cevap: Arabanın kırmızı ışıkta durması kuvvetin yavaşlatıcı etkisi kullanılmıştır.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları ATA Yayınları

D) Soruların doğru cevabının bulunduğu seçeneği işaretleyelim.

1. Aşağıdakilerden hangisi kuvvet uygulandığında şekli değişen, kuvvet ortadan kalktığında ise eski haline dönebilen bir maddedir?
Cevap: B)

2. Aşağıdaki oyuncak arabalardan hangisi yavaşlama hareketi yapar?
Cevap: A)

3. Buna göre öğrencilerden hangileri doğru örnek vermiştir?
Cevap: D) Çağla, Kenan ve Serdar 


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları ATA Yayınları

4. Buna göre ifadelerinden hangileri doğrudur?
Cevap: A) 1 ve 2

5. Yukarıdaki ifadede ★ ve ■ yerine aşağıdakilerden hangileri yazılmalıdır?
Cevap: C) kuvvet- yön değiştirebilir

6. Buna göre sporcunun uyguladığı kuvvetin etkisi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Yön değiştirici

7. Buna göre ifadelerinden hangileri doğru olabilir?
Cevap: D) 1, 2 ve 3

8. Bu arabaya ayrı ayrı 1, 2 ve 3 yönünde kuvvetler uygulandığında kuvvetlerin etkisi aşağıdakilerden hangisindeki gibi olur?
Cevap: B) Hızlandırıcı- Yön değiştirici- Hızlandırıcı

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.