Anasayfa Kitap Cevapları
14 Eylül 2022, 1:55 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 99-100-101. Cevapları ATA Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Madde Cevapları

4. ÜNİTE: MADDENİN ÖZELLİKLERİ 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 99-100-101. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları ATA Yayınları

Uygulayalım

A. Aşağıdaki birimleri istenen birime çevirelim.
Cevap:

a) 5 L = …….5000…… ml
b) 7 L = …….7000……. ml
c) 2000 mL = …….2…….. L
ç) 6000 mL = ……..6……. L


B. Aşağıdaki çizelgede bazı katı maddelerin hacimlerini ölçmek için dereceli silindirdeki sıvının hacmi (1. ölçüm), içine katı madde atıldığında dereceli silindirdeki sıvının hacmi (2. ölçüm) ve katı maddenin hacim değerleri verilmiştir. Buna göre, çizelgede boş bırakılan yerleri tamamlayalım.
Cevap

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları ATA Yayınları


C. Aşağıdaki birimleri, istenen birimlere çevirerek noktalı yerlere yazalım.
Cevap

a) 5 kg = ……5000….
b) 10 kg = …..10000……
c) 5000 g = ……5…… kg
ç) 3000 g = …….3…….. kg


Ç. Aşağıdaki çizelgede bazı sıvı maddelerin net kütle, brüt kütle ve daraları verilmiştir. Çizelgedeki bilgilerden yararlanarak boş bırakılan yerleri tamamlayalım.
Cevap

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları ATA Yayınları

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 226-227-228-229 Cevapları MEB yayınları

1.  Yukarıdaki birim çevirmelerinde ▲ ve ■ ile gösterilen yerlere hangi sayılar yazılmalıdır?
Cevap: C) 8000- 6

2. İçinde 8 kg domates olan kasadan 1000 g domates alınırsa kasada kaç kg domates kalır?
Cevap: D) 7

1000g = 1 kg
8 – 1 = 7 kg

3. Bir satıcı, terazinin kefesindeki elmaları şekildeki birim kütlelerle dengelemiştir. Buna göre elmaların kütlesi kaç gramdır?
Cevap: D) 1500

1 kg = 1000 g
1000 + 500 = 1500 g.

4. Buna göre Ayşe’nin kaba doldurduğu suyun kütlesi kaç gramdır?
Cevap: C) 600

800 – 200 = 600’dür.

5. Görselleri verilen meyve ve sebzelerin toplam kütlesi kaç kilogramdır?
Cevap: B) 2

750 + 250 = 1000 g → 1 kg.
1 + 1 = 2 kg.

6. Aşağıdaki maddeleri ölçmek için kullanılan birimlerden hangisi yanlış verilmiştir?
Cevap: A)


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları ATA Yayınları

7. Sürahide bulunan suyun 1 litre olduğu bilinmektedir. Sürahideki suyun 300 mililitresi dereceli kaba boşaltılırsa sürahide kalan suyun hacmi kaç mililitre olur?
Cevap: B) 700

1 L = 1000 ml.
1000 – 300 = 700 ml.

8. İçinde 200 ml su bulunan dereceli kaba taş atıldığında su seviyesi 270 ml’yi göstermektedir. Buna göre taşın hacmi kaç ml’dir?
Cevap: D) 70

270 – 200 = 70

9. İçinde 700 ml su bulunan kaba 300 ml su ilave edilirse kaptaki suyun hacmi kaç litre olur?
Cevap: A) 1

700 + 300 = 1000 ml→ 1 L

10. Kaba aynı büyüklükte bir bilye daha atılırsa suyun hacmi kaç ml olur?
Cevap: B) 700

600 – 500 = 100 bilyenin hacmi
600 + 100 = 700

11.Aşağıdakilerden hangisi litre birimiyle ölçülür?
Cevap: C)

12.Aşağıda verilen birim çevirmelerinden hangisi doğrudur?
Cevap: A) 25 kg = 25 000 g 

13. Elif, aşağıdaki hesaplamalardan hangisi ile ilgili bilgi vermiştir?
Cevap: C) Katıların hacminin hesaplanması 

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.