Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 14:04 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112-115-116. Cevapları MEB Yayınları

Çarpma ve Bölme Arasındaki İlişki Cevapları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

ÇALIŞALIM

1. Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız. Yanındaki kutulara da çarpma işlemi yaparak bölme işlemlerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
Cevap:
6093/3: 2031
Çarpması: 2031 x 3: 6093

50000/1000: 50
Çarpması:1000 x 50: 50000

864/6: 144
Çarpması: 144 x 6: 864

132/11: 12
Çarpması: 12 x 11: 132

3542/7: 506
Çarpması: 506 x 7: 3542

20000/10: 2000
Çarpması: 2000 x 10: 20.000


2. Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. Yanındaki kutulara da bölme işlemi yaparak çarpma işlemlerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
Cevap:
237 x 30: 7110
Bölmesi: 7110/30: 237

800 x 20: 16000
Bölmesi: 16000/20: 800

934 x 28: 26152
Bölmesi: 26152/28: 934

705 x 14: 9820
Bölmesi: 9820/14: 705

143 x 17: 2431
Bölmesi: 2431/17: 143

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224-225-227. Cevapları MEB Yayınları

426 x 200: 85200
Bölmesi: 85200/200: 426

Problem Kurma ve Problem Çözme Cevapları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları MEB Yayınları

ÇALIŞALIM

1. Kalansız bir bölme işleminde bölünen sayı 520’dir. Bölen 4 ise bölüm kaçtır?
Cevap:
520/4: 130’dur


2. Emine, 154 TL olan tenis raketini alabilmek için her gün 2 TL biriktirmeye başladı. Emine’nin istediği tenis raketini kaç gün sonra alabileceğini bulunuz.
Cevap:
154/2: 77 gün


3. Hayati, sağlıklı yaşam için her gün 3 km koşmaktadır. Toplam 1083 km koşan Hayati’nin kaç gün koştuğunu bulunuz.
Cevap:
1083/3: 361 gün koşmuş


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları MEB Yayınları

4. 180 sayfalık kitabı Harun 5 günde, kardeşi 9 günde okuyor. Harun, bir günde kardeşinden kaç sayfa fazla kitap okumaktadır?
Cevap:
Harun: 180/5: 36
Kardeşi: 180/9: 20
36-20: 16 sayfa fazla okuyor


5. 1370 tane kuru üzüm paketi iki yüzer iki yüzer kutulara dolduruluyor. Son kutunun dolması için kaç paket daha kuru üzüm gereklidir?
Cevap:
1370/200
Bölüm: 6
Kalan: 170 ise
200-170: 30 üzüm daha gerekli

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40-41. Cevapları MEB Yayınları

6. Bir balıkçı pazartesi günü 156 kg, salı günü 132 kg ve çarşamba günü 163 kg balık tutmuştur. Bu balıkları 11 lokantaya eşit olarak dağıtmıştır. Her lokantaya kaç kilogram balık dağıtıldığını bulunuz.
Cevap:
156+132+163: 451
451/11: 41 kg balık dağıtmış


7. Görselden ve aşağıda verilenlerden yararlanarak bir problem kurup çözünüz. (Bir karpuz satıcısı, 3 gün, 597)

Problem: Bir karpuz satıcısı 3 günde 597 karpuz satmıştır. Her gün aynı miktarda karpuz satan satıcı bir günde kaç karpuz satıyordur?
Çözüm: 597/3: 199 adet karpuz satıyor


8. Bölme, bölünen, bölen, kalan terimlerini kullanarak bir problem kurunuz ve problemi çözünüz.
Cevap:
Problem: Bir bölme işleminde Bölünen 860, bölen 20, bölüm 43 ise kalan kaçtır?
Çözüm: 860/20 ⇒ kalan: 0’dır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.