Anasayfa Kitap Cevapları
13 Ekim 2023, 15:03 - Sena Yazdı

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 112-113-114-115-116-117-118-119. Cevapları MEB Yayınları

Ünitesi Cevapları

6. Ünite Occupations 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 112-113-114-115-116-117-118-119 Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

B. Read the text on page 111 again and answer the questions.
Çeviri: 111. sayfadaki metni tekrar okuyun ve soruları cevaplayın.

1. Where was Deren born?
Çeviri: Deren nerede doğdu?
Cevap: She was born in Muğla. (Muğla’da doğdu.)


2. What does Deren’s father do?
Çeviri: Deren’in babası ne iş yapıyor?
Cevap: Deren’s father is a mechanic. (Deren’in babası tamircidir.)


3. What can Deren’s father do?
Çeviri: Deren’in babası ne yapabilir?
Cevap: He can repair cars. (Arabaları tamir edebilir.)


4. Can Suzan cut and design hair?
Çeviri: Suzan saç kesip tasarlayabilir mi?
Cevap: No, she is a tailor. (Hayır, o bir terzi.)


5. When was Deren’s grandpa born?
Çeviri: Deren’in dedesi ne zaman doğdu?
Cevap: He was born in Muğla. (Muğla’da doğdu.)


Now it’s your turn. Write about the occupations and birthdates of your family members.
Çeviri: Şimdi senin sıran. Aile üyelerinizin meslekleri ve doğum tarihleri hakkında yazın.
Cevap:
My father was born on ………14 May 1976…… .
He is a/an ……..doctor……. .

My mother was born on 20.11.1979
She is a/an ……..teacher……. .


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

A. Ask your friends when and where they were born. Complete the chart according to your friends’ answers.
Çeviri: Arkadaşlarınıza ne zaman ve nerede doğduklarını sorun. Arkadaşlarınızın cevaplarına göre tabloyu tamamlayın.
Cevap:

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları


B. Present your chart in front of the class.
Çeviri: Grafiğinizi sınıfın önünde sunun.


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları MEB Yayınları

Listen to the song and complete.
Çeviri: Şarkıyı dinleyin ve tamamlayın.
Cevap:

I was born in …..February….. .
It was cold and snowy.
My mother is a ……secretary…… .
She is always in a hurry.
I was born in …..May….. .
It was a rainy day.
My father is a …..mechanie…… .
He repairs cars everyday.
I was born in …..September….. .
The weather was cool but clear.
My uncle is a ….worker…… .
He wears a barret to be safer.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 36-37-38-39-40-41-42-43-44-45. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları MEB Yayınları

Do some research and complete the chart. Then ask and answer the questions as in the example.
Çeviri: Biraz araştırma yapın ve grafiği tamamlayın. Ardından soruları örnekteki gibi sorun ve cevaplayın.
Cevap:

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları MEB Yayınları


CHECK YOURSELF (KENDİNİ KONTROL ET)

At the end of this unit, (Bu ünitenin sonunda,)
I can talk about occupations. (Meslekler hakkında konuşabilirim.)
I can ask personal questions. (Kişisel sorular sorabilirim.)
I can tell the time, days and dates. (Saati, günleri ve tarihleri söyleyebilirim.)


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları MEB Yayınları

1. Complete the sentences with the occupations in the box.
Çeviri: Cümleleri kutudaki mesleklerle tamamlayın.
Cevap:

1. I’m a/an …….engineer…….. I can build roads, bridges and buildings.
2. I’m a/an …….tilor…….. I can cut and sew fabric.
3. I’m a/an …….dentist…….. I can pull out teeth.
4. I’m a/an ……salesman……… I can sell goods at a shop.
5. I’m a/an …….nurse…….. I can look after ill people.
6. I’m a/an …….hair dresser…….. I can cut, dye and design hair.
7. I’m a/an …….farmer…….. I can grow fruit and vegetables.
8. I’m a/an ……..waitress……. I can serve food and drinks at a restaurant.


2. Circle the correct option.
Çeviri: Doğru seçeneği daire içine alın.
Cevap:

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 117 Cevapları MEB Yayınları

3. Listen and answer the questions.
Çeviri: Dinleyin ve soruları yanıtlayın.
Cevap:

1. When was Cemre born? (Cemre ne zaman doğdu?)
Cevap: She was born in 1980. (1980 yılında doğdu.)

2. When was your father born? (Baban ne zaman doğdu?)
Cevap: He was born in June. (Haziran ayında doğdu.)

3. When were Berke and Mert born? (Berke ve Mert ne zaman doğdu?)
Cevap: They were born in fourth of August. (4 Ağustos’ta doğdular.)

4. When were Kaya and Kayra born? (Kaya ve Kayra ne zaman doğdu?)
Cevap: They were born in two thoursand and twelve. (İki bin on ikide doğdular.)

5. When was Sude born? (Sude ne zaman doğdu?)
Cevap: She was born in fifth of October? (Beş Ekim’de mi doğdu?)

6. When was Akın born? (Akın ne zaman doğdu?)
Cevap: He was born in nineteenth of May, nineteen seventy seven. (On dokuz Mayıs bin dokuz yüz yetmiş yedide doğdu.)

7. When was Ali Born? (Ali ne zaman doğdu?)
Cevap: He was born in ninth of December. (Dokuz Aralık’ta doğdu.)

8. When was your friend born? (Arkadaşın ne zaman doğdu?)
Cevap: He was born in two thousand and six. (İki bin altıda doğdu.)


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları MEB Yayınları

4. Complete the sentences with “am/is/are/was/were” and their negative forms.
Çeviri: Cümleleri “am/is/are/was/were” ve olumsuz biçimleriyle tamamlayın.
Cevap:

1. I feel fine today, but I ……was…… very ill yesterday.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 160-161-162-163-164-165-166. Cevapları MEB Yayınları

2. Fuat and Suat …….were…… born in 2012.

3. Yesterday …..was…… Sunday, so my mother ……was……. at work.

4. George …..was…… fat last year, but he …..is…… slim now.

5. This summer, we …..are……. in Marmaris. We ……were…… in Didim last year.

6. I ……am…….. tall now, but I …….wasn’t….. tall two years ago.

7. We ……were…… in Sarıkamış for our winter holiday last year.

8. My grandfather …..was…… an architect. He …..is….. retired now.

9. I ……was…… moody yesterday. I …..am….. happy today.


5. Correct the mistakes and rewrite the sentences.
Çeviri: Hataları düzeltin ve cümleleri yeniden yazın.
Cevap:

1. A hairdresser can’t cut hair. (Kuaför saç kesemez.)
A hairdresser can cut hair. (Bir kuaför saç kesebilir.)


2. I am born in October. (Ekim doğumluyum.)
I was born in October. (Ekim ayında doğdum.)


3. M. Kemal Atatürk was born on 1881. (M.Kemal Atatürk 1881 yılında doğdu.)
M. Kemal Atatürk was born in 1881. (M.Kemal Atatürk 1881 yılında doğdu.)


4. My mother is a manager. She can design buildings. (Annem yönetici. Binalar tasarlayabilir.)
My mother is an architect. She can design buildings. (Annem bir mimar. Binalar tasarlayabilir.)


5. What do your father do? (baban ne iş yapar)
What does your father do? (Baban ne iş yapıyor?)


6. Efe is at the library yesterday. (Efe dün kütüphanede.)
Efe was at the library yesterday. (Efe dün kütüphanedeydi.)


7. When were your teacher born? (Öğretmeniniz ne zaman doğdu?)
When was your teacher born? (Öğretmeniniz ne zaman doğdu?)

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.