Anasayfa Kitap Cevapları
21 Mart 2024, 5:01 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 246-247-248. Cevapları ADA Yayıncılık

Kütle Problemleri Cevapları

6.Ünite Ölçme İşlemleri: 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 246-247-248. Cevapları ADA Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları ADA Yayıncılık

Benzer veya Farklı Bir Problem Kuralım

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları ADA Yayıncılık

Yukarıda verilenleri kullanarak çözdüğümüz probleme benzer bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.
Cevap:

Soru: Bir binanın asansörü en fazla 225 kg. ağırlık taşıyabilmektedir. Asansörü bekleyen 57, 45, 76 ve 50 kilogramdaki dört kişi aynı anda asansöre binebilir mi?

Çözüm:

47 + 76 + 45 + 50 = 228 kg
228 kg > 225 kg olduğu için 4 kişi aynı anda binemez.


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları ADA Yayıncılık

Benzer veya Farklı Bir Problem Kuralım

Kütle ölçü birimlerinden bir veya ikisini kullanarak yukarıdaki problemden farklı bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.
Cevap:

Aldığı ilaç şişesinde kütlesi 1000 mg olan haplardan 60 adet bulunmaktadır. Boş şişenin kütlesi 30 mg olduğuna göre içi hap dolu şişenin kütlesi kaç gramdır?

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 151-153-154. Cevapları ADA Yayıncılık

Bir hapın kütlesi: 1000 mg
Şişedeki hap sayısı: 60 tane
İlaç şişesinin kütlesi: 30 g

1000 x 60 = 60 000 mg
60 000 mg → 60 000 ÷ 1000 = 60 g
60 + 30 = 90 g
60 hap bulunan ilaç şişesinin toplam ağırlığı 90 gramdır.


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları ADA Yayıncılık

Benzer veya Farklı Bir Problem Kuralım

Bir tarladan elde edilen 8 ton buğday 50 kilogramlık torbalara doldurulmuş. Buğday torbalarının tamamı tanesi 40 TL’den satılmış. Buğdayların satışından kazanılan para miktarı kaç liradır?
Yukarıdaki problemi çözünüz. Siz de bu probleme benzer bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.
Cevap:

1 ton → 1000 kg
8 ton → 8 x 1000 = 8000 kg
8000 ÷ 50 = 160 torba vardır.
160 x 40 = 6400 TL kazanılan para.

Soru: Bir fabrikada üretilen 10 ton buğday 20 kilogramlık çuvallara konulmuştur. Her çuval fırınlara 500 TL olarak satılmıştır. 12 tondan elde edilen kazanç ne kadar olmuştur?

1 ton → 1000 kg
10 ton → 12 x 1000 = 10000 kg
10 000 ÷ 20 = 333 çuval
500 x 500 = 250 000 TL kazanılmıştır.


ALIŞTIRMALAR

1. Marketten yarım kg kaşar peynir, çeyrek kg ezine peyniri, 750 g tulum peyniri ve yarım kg beyaz peynir aldık. Marketten kaç kilogram peynir aldık?
Cevap:

yarım kilogram → 0,5 kg
çeyrek kilogram → 0,25 kg
750g → 0,75 kg
0,50 + 0,50 + 0,25 + 0,75 = 2 kg peynir almıştır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43-44-46. Cevapları MEB Yayınları

2. Kütlesi 19 ton olan bir tıra her birinde 25 kg kömür bulunan 160 torba kömür yüklenmiş. Kömür torbaları yüklendikten sonra kamyonun kütlesi kaç ton olmuştur?
Cevap:

25 x 160 = 4000 kg kömür torbalarının toplam ağırlığı
1 ton → 1000 kg
4000 ÷ 1000 = 4 t
19 + 4 = 23 t toplam kamyonun kütlesi


3. Bir ambalajda kütlesi 250 g olan margarinlerden 8 paket bulunuyor. Bu ambalajlarla dolu bir kolideki margarinlerin kütlesi 30 kg olduğuna göre kolide kaç adet ambalaj vardır?
Cevap:

250 x 8 = 2000 g toplam margarin kütlesi
1 kg → 1000 g
30 kg → 30 x 1000 = 30 000 g
30 000 ÷ 2000 = 15 adet ambalaj vardır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap