Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 13:48 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35. Cevapları MEB Yayınları

Doğal Sayıları Yuvarlama Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 31-32-33-34-35. Sayfa MEB Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıdaki sayılar, hangi doğal sayıların en yakın onluğa yuvarlanmış hali olabilir? Örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları


2) Aşağıdaki tabloda verilen sayıları en yakın yüzlüğe yuvarlayınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları


3) Günlük hayatta sayıları yuvarlamayı kullandığınız yerlerden örnekler yazınız.
Cevap: Alacağım ürünleri toplayacağım zaman yuvarlayarak hesaplıyorum.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174-175-176. Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Doğal Sayıları Sıralama Cevapları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları

1) Bazı illerimize ait nüfus sayımının sonuçları aşağıda listelenmiştir, Belirtilen nüfus verilerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları

2) Ülkemizde bulunan dağların yükseklikleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. Dağların yüksekliklerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları


3) Aşağıda verilen hayvanların kütlelerini büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları


4) Yukarıda araçların yittiği yolların uzunluğu verilmiştir, Verilen yol uzunluklarını küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 35 381< 66 114 < 101 203 < 149 218


5) Aşağıda verilen tabloyu yönergeye uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları MEB Yayınları

6.Aşağıda üç grup balon verilmiştir. Verilen balonlardan her gruptaki en küçük sayının yazılı olduğu balonu bulup boyayınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları MEB Yayınları


7.Aşağıdaki sayıları yönergelere göre sıralayarak yanlarında verilen boşluklara yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları MEB Yayınları


Yukarıda bulduğunuz tüm sayıları büyükten küçüğe doğru sıralayınız
Cevap: 987 531 > 135 789 > 98 753 > 13 578

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 75-76-77-78. Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.