4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 46-47. Cevapları
4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 46-47. Cevapları MEB Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 46-47 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Trafikteki Tehlikelere Karşı Önlem Alalım Etkinlik Cevapları” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 46-47. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
Trafikteki Tehlikelere Karşı Önlem Alalım Cevapları
1. Ünite: Trafikte Güvenlik:: Taşıtlarda seyahat ederken emniyet kemeri takmak, yerinden kalkmamak ve sürücüyü oyalamamak gibi kurallara uymak trafik güvenliği için çok önemlidir. Trafikteki tehlikeleri önceden fark ederek gerekli önlemleri almak, hem kendimizin hem de başkalarının hayatını korur.
İçindekiler
4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları MEB Yayınları
Derse Hazır Mıyız?
Taşıtlarda seyahat ederken güvenliğiniz için hangi önlemleri alıyorsunuz? Cevabımızı sınıf arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap: Taşıtlarda seyahat ederken emniyet kemerimi takıyorum, yerimden kalkmıyorum ve sürücüyü rahatsız etmiyorum. Ayrıca camdan sarkmıyor ve araç hareket halindeyken ayağa kalkmıyorum.
İhtiyacınız olan içeriğe aşağıdaki ana kaynaklardan ulaşabilirsiniz:
4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınları
“Trafikteki Tehlikeleri Fark Et, Önlemini Al” etkinliğini yönergeleri sırasıyla uygulayarak yapalım.

Trafikteki Tehlikeleri Fark Et, Önlemini Al
Bir okul servisinde trafiği gözlemlerken şu tehlikelerle karşılaşabiliriz:
Sürücüler bazen hız yapabilir veya dikkatsiz davranabilir.
Önlem: Hız sınırına uymalı, telefonla konuşmamalıdır.
Yayalar aniden yola çıkabilir.
Önlem: Yaya geçidini kullanmalı, ışıklara dikkat etmelidir.
Yolcular emniyet kemeri takmadan oturabilir.
Önlem: Araç hareket etmeden önce kemerlerini takmalı ve yerlerinden kalkmamalıdır.
Öğrendiklerimizi Değerlendirelim
Bir okul servisinde veya otobüste trafiği gözlemlediğimizi düşünelim. Karşılaşabileceğimiz tehlikeli bir durumu ve bu tehlikeyi önlemek için alınması gereken önlemleri defterimize yazalım.
Cevap: Okul servisinde giderken sürücünün telefonla konuştuğunu gördüm. Bu tehlikelidir çünkü dikkati dağılabilir ve kaza olabilir. Böyle bir durumda sürücü telefonla konuşmamalı ve sadece yola bakmalıdır.



















