4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 78-80-81-82-83. Cevapları
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 78-80-81-82-83. Cevapları MEB Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 78-79-80-81-82-83 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “İyileştirici Güç: Sevgi Metni Cevapları” sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 78-80-81-82-83. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İyileştirici Güç: Sevgi Metni Cevapları
3. TEMA Erdemler: 4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Sayfa 78-79-80-81-82-83. Cevapları MEB Yayınları
İçindekiler
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları MEB Yayınları
Metne Hazırlık
1.Sokak hayvanlarının yaşadığı zorluklar nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Açlık, susuzluk, soğuk hava ve yaralanma gibi zorluklarla karşılaşıyoruz.
2.Sokak hayvanlarının yaşadıkları zorluklara nasıl çözümler önerirsiniz? Paylaşınız.
Cevap: Evlerimizin önüne su ve mama koyup, yaralı gördüklerimizi tedavi etmeye çalışıp, onlar için kartonlardan ve battaniyelerden yuva yapabiliriz.
İhtiyacınız olan içeriğe aşağıdaki ana kaynaklardan ulaşabilirsiniz:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları MEB Yayınları
2.Etkinlik
a. Metinde geçen kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizi Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz. Kelimeleri cümle içinde kullanınız.
Cevap:
3.Etkinlik
Soruları metne göre cevaplayınız.
1.Siyah köpek kendisine yemek verildiğinde nasıl davranıyor?
Cevap: Mutlu oluyor ve iştahla yemeğini yiyor.
2.Korkan siyah köpeğe Selma Teyze’nin yaklaşımı nasıl oluyor?
Cevap: Sakin ve sevgi dolu bir şekilde yaklaşıyor.
3.Metinde geçen ”sevgi avcısı” kavramı sizin için ne ifade ediyor?
Cevap: Sevgiyi kovalayan ve sevgi için çabalayan insanları ifade ediyor.
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları MEB Yayınları
4. Etkinlik
Metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.
Konu: Kamp yapan çocukların yardıma ihtiyacı olan bir köpek görmesi ve ona yardım etmelerini anlatıyor.
Ana Fikir: Sevginin gücü ve önemi.
5. Etkinlik
Okuduğunuz metne uygun iki farklı başlık belirleyerek yazınız.
Cevap:
- Sevgi Avcıları
- Sevginin Gücü
6.Etkinlik
Okuduğunuz metnin hikaye unsurlarını belirleyerek uygun alana yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları MEB Yayınları
7.Etkinlik
”İyileştirici Güç: Sevgi” metninde Adil’in karşılaştığı sorunu yazıp metindeki çözüm yolundan farklı bir çözüm yolu bulunuz.
Cevap:
Sorun: Bir şey anlatmaya çalışan bir köpekle karşılaşması.
Çözüm: Köpeği kontrol ederek arkadaşlarıyla birlikte pansuman yapar ve köpeği beslerler. Sonrasında ise köpeği sahiplenirler.
8.Etkinlik
Büyük harflerin kullanım alanları ile verilen örnekleri eşleştirerek şifreyi bulunuz.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları MEB Yayınları
9.Etkinlik
Tabloda verilen cümlelerde hayali ve gerçek ifadeleri belirleyerek ilgili kutuyu işaretleyiniz.
Cevap:
10.Etkinlik
Görsel hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yaşlıya yardım eden sevgi dolu ve düşünceli bir kız görüyorum.