Anasayfa Kitap Cevapları
19 Şubat 2024, 20:29 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 55-56-57-58. Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2. Ünite Öğrendiklerimizi Ölçelim Cevapları

2. Ünite Canlılar Dünyası: 5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 55-56-57-58. Cevapları SDR Dikey Yayınları


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

A. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazalım.

1. ( D ) Zehirli mantarlar, zehirsiz mantarlardan her zaman ayırt edilebilir.
2. ( D ) Mikroskobik canlıları büyüteçle görebiliriz.
3. ( D ) Mantar zehirlenmeleri hakkında 114 nolu telefondan bilgi alınabilir.
4. ( D ) Genel olarak bitkilerin üreme organı çiçektir.
5. ( D ) Amip, mikroskobik bir canlıdır.
6. ( D ) Besinleri dondurarak mikroskobik canlılardan uzun süre koruyabiliriz.
7. ( Y ) Tüm mantarlar zararlıdır.
8. ( Y ) Kuşlarda yavru bakımı görülmez.
9. ( Y ) Ayılar, solungaç solunumu yapar.
10. ( D ) Memeliler, yavrularını sütle besler.


B. Aşağıdaki kutucukların içinde bazı ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerden uygun olanları cümlelerdeki boşluklara yazalım

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 108-111-113. Cevapları MEB Yayınları

1. Yapraklar, bitkinin TERLEME yapan ve ÇİÇEKSİZ üreten organıdır.
2. Memeliler genellikle DOĞURARAK çoğalır.
3. Köpekler yavrularını SÜT ile besler.
4. Hayvanlar OMURGASIZ ve OMURGALI olmak üzere iki grupta incelenir.
5. Balıklar DOĞURARAK ile çoğalır.
6. Mikroskobik canlıları MİKROSKOP denilen aletlerle görebiliriz.
7. Bitkiler KÖKLERİ. yardımı ile toprağa tutunur.
8. Çiçeksiz bitkilere PARAZİT MANTARLARI örnek verilebilir.
9. Omurgasız hayvanlara YILAN karınca ve midye örnek verilebilir.
10. Maya mantarlarından SÜT yapımında yararlanılır.


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları SDR Dikey YayıncılıkK

1. Aşağıdaki hayvanlardan hangisi omurgalıdır?
Cevap: B


2. Aşağıda verilen bitkilerden hangisi çiçeksiz bitkilere örnektir?
Cevap: C

A) Bezelye
B) Mısır
C) Ciğer otu
D) Menekşe


3. Aşağıdaki bitkilerden hangisi çiçekli bir bitkidir?
Cevap: B


4. Yandaki görselde çiçekli bir bitkinin kısımları görülmektedir.
Bu kısımlardan hangisi bitkinin besin üreten kısmıdır?
Cevap: C

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4


5. Aşağıda görselleri verilen canlılardan hangisi omurgasız hayvanlara örnektir?
Cevap: B


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

6. Bazı canlılar ve bu canlılara ait özellikler aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 34-35-37. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları SDR Dikey Yayıncıılık

Verilen özellikler, düşey sütundaki canlılarda görülüyor ise “✓”, görülmüyor ise “✗” işareti konularak tablo dolduruluyor. Her doğru işaretleme 1 puan olduğuna göre toplam 5 puan alan bir öğrencinin yanıtları aşağıda verilenlerden hangisi gibi olabilir?
Cevap: D


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

7. Aşağıda bazı mantar çeşitleri ve bu mantarların açıklamaları karışık olarak verilmiştir.

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları SDR Dikey YayıncılıkK

Mantar çeşitlerini ve açıklamaları oklar kullanarak doğru bir şekilde eşleştiren bir öğrencinin çizdiği okların görünümü nasıl olur?
Cevap: C ŞIKKI

8. Memeli canlılar ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: B) Vücutları tüyler ile örtülüdür.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.