Anasayfa Kitap Cevapları
7 Aralık 2022, 14:53 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182-183-184-185-186. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

4. Ünitede Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları

4. ÜNİTE Temel Üçgenler ve Dörtgenler: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182-183-184-185-186. Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

A. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. Yandaki geometrik şeklin sembolle gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. [KL


2. [MN] aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


3.Yandaki noktalı kâğıtta işaretli C noktasının D noktasına göre konumu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. C noktası, D noktasının 3 birim solunda ve 5 birim yukarısındadır.


4. Aşağıdaki açılardan hangisi dar açıdır?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5. Yandaki çokgen hangi seçenekte doğru olarak adlandırılmıştır?
Cevap: A. KLMN paralelkenarı


6. Aşağıdaki özelliklerden hangisi paralelkenara ait değildir?
Cevap: B. Köşegenleri eşit uzunluktadır

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 175-178-179. Cevapları MEB Yayınları

7. Yandaki ABC üçgeninde verilen ölçülere göre C açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C. 53

73 + 54 = 127°
180 – 127 = 53°


8. Yandaki KLMN dörtgeninde verilen ölçülere göre L açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: A. 76

90 + 90 + 104 = 284°
360 – 284 = 76°


9. Yandaki ABC üçgeninde m(Â) = 68° ve m(C) = 56° olduğuna göre, B’nın ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: B. 56

68 + 56 = 124°
180 – 124 = 56°


10. Yandaki ABCD dörtgeninde m(A) = 62° m(B) = 70° ve m(D) = 118° olduğuna göre, C’nın ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C. 110

118 + 70 + 62 = 250°
360 – 250 = 110°


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

B. Aşağıdaki çalışmaları yapınız

1. Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap:

a. Aynı düzlemde bulunan ve bir ortak noktası olan doğrulara …..kesişen doğrular…
denir.
b. Kesiştiğinde 90°lik açılar oluşturan doğrular …..dik doğrular…. olarak adlandırılır.
c. Ölçüsü 90° ile 180° arasında olan açılara ……geniş açı….. denir.
ç. Paralelkenarın karşılıklı kenarları birbirine ……paraleldir……..
d. Bir üçgende yalnızca ….1….. tane geniş açı olabilir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 95-96-101-105-106. Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıdaki noktalı kâğıda, yandaki doğru parçası ile eşit uzunlukta olan bir doğru parçası çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


3. Aşağıdaki çokgene göre noktalı yerlere “köşe”, “kenar”, “açı” ve “köşegen” ifadelerinden uygun olanı yazınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


4. Aşağıdaki üçgenlerin açılarına göre türlerini altlarına yazınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5. Aşağıdaki üçgenlerin kenarlarına göre türlerini altlarına yazınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


6. Aşağıdaki izometrik kâğıda bir paralelkenar çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


7. Aşağıdaki doğruya üzerindeki bir noktadan dikme çiziniz
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

8. Aşağıdaki y doğrusuna dışındaki A noktasından bir dikme çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


9. Aşağıdaki noktalı kâğıda birer tane dar, dik ve geniş açı çiziniz
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


10. Aşağıdaki doğrulardan paralel olanları işaretleyiniz.
Cevap:

 

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.