Anasayfa Kitap Cevapları
23 Şubat 2024, 20:29 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182-183-185-186-187. Cevapları MEB Yayınları

Doğru, Doğru Parçası ve Işın Cevapları

4. ÜNİTE 1. BÖLÜM TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182-183-184-185-186-187. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları MEB Yayınları

Üniteye Hazırlık Soruları

1) Aşağıdaki açıların çeşitlerini altındaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları MEB Yayınları


2) Sınıfınızda gördüğünüz farklı geometrik şekillerin isimlerini yazınız.
Cevap: Sınıfımızın saati yuvarlak, sıralar, öğretmen masası ve yazı tahtası dikdörtgendir.


3) Aşağıdaki KLMN dikdörtgeni ile ABC üçgeninin köşelerini ve kenarlarını yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları MEB Yayınları1


4) Kareli zemin üzerindeki şekillerden kare olanların altında bulunan kutulara “✓” işareti koyunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları MEB Yayınları2


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

Üniteye Hazırlık Soruları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

Sizce “V” şekli ile uçan göçmen kuşların tamamı aynı doğrultuda mı uçuyor? Açıklayınız.
Cevap: ”V” şekli ile uçan kuşların tamamı aynı doğrultuda uçmaktadır. Sıraları farklı ve bazıları önde bazıları arkada da olsa doğrultu aynıdır.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167-170-171-173. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Göçmen kuşların uçuş şekilleri ile açılar arasında nasıl bir ilişki kurabilirsiniz?
Cevap: Göçmen kuşların uçuş şekilleri dar açıyı oluşturuyor diyebiliriz.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1) Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1) Kareli kâğıtta verilen doğruların birbirine göre durumlarını noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

Pekiştirelim

1) Noktalı kâğıtta doğrular verilmiştir. Buna göre aşağıdaki istenilenleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

a) CE doğrusu ile dik kesişen doğrunun ismini yazınız: …CA doğrusu…..

b) FD doğrusu ile paralel olan ve BF doğrusu ile kesişen doğrunun ismini yazınız: …..CE doğrusu….

c) Dik kesişen doğruları sembolle gösteriniz: …CA ile CE doğruları, BC ile BA doğruları….


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları1

2) Aynı düzlem üzerinde verilen yandaki doğruları inceleyiniz. Bu doğruların birbirine göre durumlarını yazınız.
Cevap: ↔

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 294-296-297. Cevapları MEB Yayınları

BK // DL
AB ile BK kesişen doğrular
CD ile DL kesişen doğrular


3) Aşağıdaki modellerin isimlerini ve sembolle gösterimlerini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları2


4) Kareli kâğıtta A ile B, C ile D noktalarından geçen doğrular çizilecektir. Buna göre oluşturulan bu doğruların KL doğrusuna göre durumlarını yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları3

DC // KL
KL ⊥ AB


5) Noktalı kâğıtta A noktasından geçen ve CD ’na paralel olan bir doğru çizilecektir. Bu doğrunun K, L ve M noktalarının hangisinden geçeceğini bulunuz.
Cevap: L noktasından geçer

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları4

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap