Anasayfa Kitap Cevapları
13 Aralık 2022, 23:38 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220-221-222. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5. Ünitede Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları

5. ÜNİTE Uzunluk ve Zaman Ölçme: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220-221-222. Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

A. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

Aşağıdaki sütun grafiğinde bir manavın cumartesi günündeki meyve satış miktarları ve meyvelerin satış fiyatları verilmiştir. Bu grafiğe göre 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. soruları cevaplayınız.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

1. En çok satılan meyve hangisidir?
Cevap: C. Elma

2. En az satılan meyve hangisidir?
Cevap: A. Erik

3. En çok satılan meyve, en az satılan meyveden kaç kilogram daha fazla satılmıştır?
Cevap: D. 20

24 – 4 = 20

4. Manav, elmaların satışından kaç Türk lirası elde etmiştir?
Cevap: D. 192

24 . 8 = 192 TL kazanmıştır

5. Manav, muzların ve eriklerin satışından toplam kaç Türk lirası elde etmiştir?
Cevap: B. 364

Muz → 16 . 18 288 TL
Erik → 4 . 19 = 76 TL
288 + 76 = 364 TL kazanmıştır.

6. Manav çilek, portakal ve kirazların satışından toplam kaç Türk lirası elde etmiştir?
Cevap:

Çilek → 12 . 22 = 264 TL
Portakal → 20 . 11 = 220 TL
Kiraz → 8 . 32 = 256 TL
256 + 220 + 264 = 740 TL kazanmıştır. → Olması gereken

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 205-206-207-208-209-210-211. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

7. Manav, grafikte gösterilen meyvelerden bir günde toplam kaç kilogram satmıştır?
Cevap: B. 84

24 + 16 + 12 + 4 + 8 + 20 = 84 kg


8. Bir dikdörtgenin çevresinin uzunluğu 64 cm’dir. Bu dikdörtgenin uzun kenarı 18 cm olduğuna göre kısa kenarının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: D. 14

Uzun kenarlar → 18 + 18 = 36 cm
64 – 36 = 28
28 ÷ 2 = 14 cm’dir.


9. Bir kütüphaneye saat 14.05’te giren Ayşe, 105 dk. sonra kütüphaneden çıktı. Ayşe kütüphaneden çıktığında saat kaçı gösterir?
Cevap: A. 15.50

105 dakika → 1saat 45 dakika
14.05 + 1.45 = 15.50 çıkar.


10. Soner Bey 18.06.1979 tarihinde bir bankada çalışmaya başladı. Soner Bey 25.03.2009 tarihinde aynı bankadan emekli oldu. Buna göre Soner Bey bu bankada ne kadar süre çalışmıştır?
Cevap: C. 29 yıl 9 ay 7 gün

18.06.1979 – 25.03.2009 = 7 gün 9 ay 29 yıl


11. Bir tiyatro oyunu saat 20.15’te başlayıp saat 22.05’te bitmiştir. Bu tiyatro oyunu kaç dakika sürmüştür?
Cevap: B. 110

22.05 – 20.15 = 1.50
1 saat → 60 dakika
60 + 50 = 110 dakika


12. Bir iş yerinin içinde bulunduğu arsa dikdörtgen biçimindedir. Eni 3 m, boyu 6 m olan bu arsanın çevresi, 3 sıra dikenli tel ile çevrilecektir. Bu iş için kaç metre dikenli tel gereklidir?
Cevap: B. 54

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 84-85. Cevapları MEB Yayınları

6 . 3 = 18
18 . 3 = 54 m


13. Aşağıdakilerden hangisi bir araştırma sorusu değildir?
Cevap: C. Ayşe, senin boyun kaç santimetredir? (Tek bir sonuç verdiği için ve tek bir kişiye sorulduğu için araştırma sorusu olamaz.)


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

B. Aşağıdaki çalışmaları yapınız.

1. Aşağıdaki sorulardan araştırma sorusu olanların başındaki kutucuğu işaretleyiniz
Cevap:

(X) Bir sınıftaki öğrencilere “Hangi futbol takımını tutuyorsunuz?” diye soruluyor.
() Bakkal, müşteriye “Kaç kilogram pirinç istiyorsunuz?” diye soruyor.
(X) Bir apartmanda oturan ailelere “Hangi gazeteyi okuyorsunuz?” diye soruluyor.
() Müşteri, satıcıya “Bu elbisenin fiyatı kaç Türk lirasıdır?” diye soruyor.


2. Bir iş yerindeki çalışanlara en çok izledikleri televizyon programları sorulmuştur. Alınan cevaplara göre aşağıdaki sıklık tablosu düzenlenmiştir. Tablodan yararlanarak kareli kâğıtta sütun grafiği oluşturunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


3. Aşağıda verilen uzunlukları ve zamanları istenen birim cinsinden yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


4. Aşağıdaki noktalı kâğıda çevre uzunlukları 16 birim olan üç tane çokgen çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.