Anasayfa Kitap Cevapları
17 Mart 2024, 15:53 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220-221-222. Cevapları ATA Yayıncılık

5. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

5. Ünite Açılar Ve Alan Ölçme: 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220-221-222. Cevapları ATA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

Açının köşesi, ….… modelidir.
1. İfadedeki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
Cevap:  B) nokta


2. Aşağıdaki Δ ile belirtilen açı ölçülerinden hangisi yanlış hesaplanmıştır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık


3. Noktalı kâğıtta verilen A açısına eş olan bir açıyı, sağ taraftaki noktalı kâğıda çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık1


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 221 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

4. Bir dik açının bütünleri olan açının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: D) 90

Dik açı → 90°
Bütünler açı ile diğer açının ölçüsü toplamı 180° olması gerekir.
Buna göre; 180 – 90 = 90°dir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 103-104. Cevapları ATA Yayıncılık

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 221 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

5. Yandaki şekilde verilen k, m ve n doğrularına göre aşağıdaki açılardan hangi ikisi ters açı değildir?
Cevap:  A) FOE ile DOC


6. Bütünlerinin ölçüsü 130° olan açının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C) 50

180 – 130 = 50°dir.


7. Yukarıda verilen üçgen ve paralelkenarlardan, bir kenarına ait yüksekliği yanlış çizilenleri belirleyiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 221 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık1


8. 4,5 daa’lık arazinin 27,5 arlık kısmına kültür merkezi yapılırken kalan arazinin 3/5’lük kısmına otopark yapılmıştır. Buna göre otopark yapılan alan kaç m²dir?
Cevap: C) 1050

4,5 daa → 4,5 x 1000 = 4500 m²
27,5 ar → 27,5 x 100 = 2750 m²

4500 – 2750 = 1750 m²
1750 x 3/5 = 1050 m² otopark alanı


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 222 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

9. Paralelkenar ve üçgenler ile bu paralelkenar ve üçgenlerin alanları eşleştirildiğinde hangi alan ölçüsü açıkta kalır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 222 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık


10. Nevzat Bey’in dikdörtgen şeklindeki tarlasına ektiği ürünler ve tarlanın bazı ölçüleri yukarıda verilmiştir. Tarla planında domates, fasulye, biber, kabak ve salatalık ekili alanlar dikdörtgen olduğuna göre tarlada ekili olmayan alan kaç m² dir?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 222 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık1


11. Aşağıdaki dönüştürmelerde verilen noktalı yerlere, uygun sayıları yazınız.
Cevap:

a) 5 000 000 m² = ..5 000 000 ÷ 1 000 000 = 5..km²
b) 0,3 m² = ..0,3 x 1 000 000…mm²
c) 8 m² = .8 x 10000 = 80 000…cm²
ç) 2600 mm² = …2600 ÷ 100 = 26…cm²
d) 62 000 cm² = …62 000 ÷ 10000 = 6,2..m²
e) 53 daa = ..53 x 10 = 530.. a
f) 80,4 ha = …80,4 x 10 000 = 804 000…m²
g) 0,01 daa =..0,01 x 1000 = 10 m² = 10 x 10000 = 100 000..cm²
ğ) 0,03 a = .0,03 x 100 = 3 m² = 3 x 1 000 000 = 3 000 000.. mm²

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap