Anasayfa Kitap Cevapları
3 Ekim 2022, 17:03 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 30-33. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Doğal Sayılarla Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemleri Cevapları

1. ÜNİTE Doğal Sayılarla İşlemler: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 30-31-32-33. Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Hazırlanalım

Mine kumbarasına bir haftada 30 TL attı. Ağabeyi ise aynı hafta kumbarasına 54 TL attı. Mine ile ağabeyinin bir haftada kumbaralarına toplam kaç Türk lirası attıklarını zihinden nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.
Cevap: Yakın sayıya yuvarlayarak toplarız. 50 + 30 = 80 tahminen.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Öğrendiklerinizi Uygulayınız

1. Ali’nin 24 TL’si vardı. Ali, bayramda büyüklerinden 62 TL harçlık topladı. Ali’nin parasının kaç Türk lirası olduğunu zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap:  62 + 24 = 86 TL

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

2. Bir balon satıcısının 78 tane balonu vardı. Balon satıcısı, balonlarının 35 tanesini sattı. Baloncunun geriye kaç tane balonunun kaldığını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap:  62 + 24 = 86 TL

3. Berrin Hanım, cebinde 75 TL ile pazara gitti. Pazardan 38 TL’ye meyve ve sebze aldı. Berrin Hanım’ın geriye kaç Türk lirasının kaldığını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 75 – 38 = 37 TL kalır.

4. Meltem, Babalar Günü’nde babasına 52 TL’ye gömlek ve 24 TL’ye kravat aldı. Meltem’in aldıklarına kaç Türk lirası ödediğini zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 24 + 52 = 76 TL ödemiştir.

5. Mehmet’in 36 TL’si vardı. 14 TL’ye sulu boya aldı. Mehmet’in geriye kaç Türk lirasının kaldığını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 36 – 14 = 22 TL kalmıştır.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187-188. Cevapları MEB Yayınları

6. Aslı’nın babasının yaşı 53’tür. Aslı, babasından 41 yaş küçüktür. Aslı’nın yaşını zihinden işlem yaparak bulunuz
Cevap: 53 – 41 = 12 yaşındadır.

7. 5/A sınıfında 28, 5/B sınıfında 26 öğrenci vardır. 5/A ve 5/B sınıflarındaki toplam öğrenci sayısını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 28 + 26 = 54 öğrenci vardır.

8. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.