Anasayfa
Ara Bul
14 Eylül 2021, 1:30

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 32-33. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 32, 33. Cevapları MEB Yayınları Toplum İçinde Ben

Kendimi Değerlendiriyorum

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları

Soru: A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

Cevap:

(D) 1. Sosyal Bilgiler dersi ile haklarımı öğrenebilirim.
(D) 2. Yakın çevremizde yaşanan bir olay herkesi etkileyebilir.
(Y) 3. Katıldığımız gruplarda haklarımız olabilir fakat sorumluluklarımızı yerine getirmeyebiliriz.
→Katıldığımız gruplarda haklarımız olabilir fakat sorumluluklarımızı da yerine getirmeliyiz.
(Y) 4. İstediğimiz mesleği seçmek sorumluluklarımızdan biridir.
→İstediğimiz mesleği seçmek haklarımızdan biridir.
(D) 5. Her çocuğun yaşama hakkı vardır.
(Y) 6. Çocuklar hem işçi olarak çalışıp hem de okula devam edebilirler.
→Çocuklar okurken çalışamazlar
(D) 7. Dünyada çocukların hakları devletler tarafından korunmalıdır.
(D) 8. Tüm çocuklar eşit haklara sahiptir.

Soru: B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız

Cevap:

1. Kültürümüzün, tarihimizin öğrenilmesi ulusal bilincimizin gelişimine katkı sağlar.
2. Haklarımızı kullanırken başkalarının haklarına saygı göstermeliyiz.
3. Bir olayın çok sayıda etkileri olabilir.
4. Sorumluluk üyesi olduğumuz grupta üstlendiğimiz rollerin gereklerini yerine getirmektir.
5. Her çocuğun yeterli beslenme hakkı vardır.
6. Üyesi olduğumuz gruplarda fikirlerimizi söyleyebiliriz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları

Soru: C. Aşağıdaki haklar ile ilgili sorumlulukları eşleştiriniz.

Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları

“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları”

D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyin
Soru
: 1. I. Geçmişte yaşananlar ile günümüz arasında bağlantı kurabilirim.
II. Haklarımı öğrenebilirim.
III. Çevremi ve dünyayı daha iyi tanıyabilirim.
Yukarıdakilerden hangileri Sosyal Bilgiler dersinin bize sağladığı yararlarındandır?

Cevap: A

A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III

Soru: 2. Mahallemize yeni bir çocuk parkı yapıldı. Çevresinde yürüyüş alanları da var. Ayrıca içinde bir basketbol sahası da yer alıyor. Küçük
çocuklar parkta oynarken büyükler de spor yapma imkanı buluyorlar.
Yukarıdaki bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Cevap: B

A) Parka sadece çocuklar gelmelidir.
B) Parkın yapılmasıyla insanlar spor yapma imkanı bulmuştur.
C) Park çok eskidir.
D) Parkın çevresinde spor alanları yoktur

Soru: 3. Aşağıdakilerden hangisi yaşadığımız toplumda sahip olduğumuz roller arasında yer almaz?

Cevap: B

A) Öğrenci olmak
B) Kısa saçlı olmak
C) Üye olmak
D) Torun olmak

Soru: 4. Çevremizde katılabileceğimiz çok sayıda grup vardır.
I. Kulüp üyesi
II. Fabrika işçileri
III.Market müşterisi
Yukarıdaki gruplardan hangilerinde yer alabiliriz?

Cevap: A

A) I B) I,II C) I, II ve III D) I, III

Soru: 5. Aşağıdakilerden hangisi evdeki sorumluluklarımızdandır?

Cevap: A

A) İş bölümüne katılmak
B) İşte çalışmak
C) Camları silmek
D) Dersleri dikkatli dinlemek

Soru: 6. Dünyanın birçok yerinde çocuklar salgın hastalıklar ve kötü beslenme nedeniyle hayatını kaybetmektedir.
Yukarıda verilen bilgiye göre çocuklar hangi haklarını kullanamamışlardır?

Cevap: A

A) Yeterli beslenme-sağlık hizmetlerinden yararlanma
B) Oyun oynama-yeterli beslenme
C) Sağlık hizmetlerinden yararlanma-eğitim alma
D) Düşüncelerini söyleme-oyun oynama

E. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.
Soru
: 1. Vatandaş olarak sorumluluklarımız nelerdir? Örnekler veriniz

Cevap: Vatandaş olarak sorumluluklarım her zaman çevreyi temiz tutmak, toplumda insanları rahatsız edecek davranışlarda bulunmamak gibi sorumluluklarım vardır.

Soru: 2. Okulda üye olduğumuz kulüplerde hangi haklarımızı kullanabiliriz?

Cevap: Okulda üye olduğumuz kulüplerde seçme ve seçilme hakkımızı kullanabiliriz.

Soru: 3. Çocuklar hangi haklarını kullanmakta güçlük çekiyorlar? Örnekler veriniz.

Cevap: Çocuklar eğitim, sağlık gibi haklarını kullanırken güçlük çekmektedirler. Yoksul olan ülkelerde eğitim ve sağlık alanını karşılayacak bir maddiyat olmadığı için çocuklar bu haklarını kullanmakta güçlük çekmektedirler.

Soru: 4. Sınıf başkanı seçimlerine aday olduğumuzda hangi haklarımızı kullanabiliriz?

Cevap: Seçme ve seçilme hakkımızı kullanabiliriz.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.