Anasayfa Kitap Cevapları
5 Şubat 2024, 3:11 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 68-69-70. Cevapları KOZA Yayınları

2. Tema Ölçme ve Değerlendirme Soruları Cevapları

2. TEMA Millî Mücadele ve Atatürk: 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 68-69-70. Cevapları KOZA Yayıncılık


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları KOZA Yayınları

1-3. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Metinde Mehmetçiği düşman askerlerinden ayıran hangi özelliği üzerinde durulmuştur?
Cevap: B) Açlık ve susuzluğa karşı dayanıklı olmalar

2. Türk komutanlarının, askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmalarının sebebi hangisi olamaz?
Cevap: A) Askerlerimizin güzel zaman geçirmesini sağlamak

3. Bolu’nun aşçılarının meşhur olmasının sebepleri neler olabilir? Aşağıya yazınız.
Cevap: En kıt zamanlarda bile dolu dolu ve lezzetli yemek yapmalarından dolayı meşhur olabilirler.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları KOZA Yayınları

4. Nehir, bir metnin özetini çıkarırken aşağıdaki kurallara göre hareket ettiğini söylüyor. İfadeleri doğruysa baş kısımlarına “D”, yanlışsa “Y” yazınız
Cevap:

(.D.) Özetini çıkardığım metni dikkatlice okudum.
(.D.) Metni anladığımdan emin olabilmek için kendime metnin içeriğiyle ilgili sorular sordum.
(.D.) Özetleme metni kısaltma değil, yorumlamadır, buna dikkat ettim.
(.Y.) Metindeki olayları istediğim şekilde sıraladım.
(.Y.) Metinde bazı cümleleri olduğu gibi aldım.
(.Y.) Özetimde ayrıntılara geniş yer verdim.
(.D.) Özeti bitirdikten sonra birkaç kez okudum ve metni tekrar gözden geçirdim. Böylelikle eksik gördüğüm bazı önemli noktaları özetime ekledim

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 24-26-27-28-29-30. Cevapları KOZA Yayınları

5. Aşağıda verilen bilgilerin başında bulunan rakamları ilgili oldukları metin türlerinin altına yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları KOZA Yayınları


6. Aşağıda verilen cümlelerde altı çizili kelimeleri eş sesli oldukları diğer anlamıyla cümle içinde kullanınız.
Cevap:

Sporun her dalını çok seviyordu
→ Ağacın dalına asılıp sallanmayı çok seviyorum

Sağ yanağında bir ben vardı.
→ Bugün okula benimle gitmek istiyormuş.

Al bayrağımız göklerde dalgalanıyor.
→ Eve gelirken bana kalem alır mısın?

Bu alanda yüzün üzerinde kişiyle görüştü.
→ Yüzündeki gülümseme çok güzel görünüyordu.

Denizi bu küçücük salla mı geçmeyi düşünüyorsun?
→ Salıncakta sallanmayı çok seviyorum. 

Çay içmeyi çok seviyordu
→ Çayda yüzen çocuklar çok mutluydu. 


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları KOZA Yayınları

7. Elif, Mehmet’e severek oynadığı bir oyunun kurallarını anlatıyor. Elif’in konuşurken dikkat etmesi gereken kurallar doğruysa sonuna “D”, yanlışsa “Y” yazınız
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları KOZA Yayınları


8. Aşağıdaki cümlelerde yay ayraçların ( ) içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.
Cevap:

Sanki daha önce hiç kimse düşünmemiş gibi yüzünde kendini beğendiği oldukça belli bir ifadeyle girdi içeri(;)
— Bu iş için gerekli olan malzemeleri sayıyorum(;)
Tornavida(,) pense(,) çift taraflı bant(,) akıllı vida ve matkap(.)
Kimse umursamadı(.) Nasılsa birazdan susardı(.)Hep böyle olmuyor muydu(?)
Herkes alışmıştı onun bu hâline(.) Ne de olsa iki üniversite bitirmiş(,) yüksek lisanslar yapmış(,) doktorasını tamamlamış(,) makaleler yayınlamış(,) bilmem hangi dergide yazısı çıkmış ve daha bir sürü şey(…)


9. Aşağıdaki kelimeleri köklerine ve eklerine ayırınız
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları KOZA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.