Anasayfa Kitap Cevapları
17 Nisan 2024, 18:50 - Sena Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 226-227-228-229. Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

6. Ünite Vücudumuzdaki Sistemler Ve Sağlığı: 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 226-227-228-229. Cevapları Adım Adım Yayınları


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

1. Ünite boyunca öğrendiğiniz duyu organlarından birinin yapısını ve özelliklerini kitaplardan, ansiklopedilerden ve güvenilir genel ağ adreslerinden araştırınız. Belirlediğiniz duyu organını ve araştırmalarınız sonucunda edindiğiniz bilgileri aşağıdaki tabloya yazınız.
Cevap:

Belirlediğim Duyu Organı: Burun
Duyu organın yapısı ve özellikleri: Burun iki deliği olan kokuları algılayan bir organdır. Burnun içerisi damarlar ve tüyler ile doludur. Bu tüylerin olmasının nedeni soluduğumuz havayı temizlemektir.


A. Bu ünitede öğrendiğiniz kavramlarla ilgili aşağıda verilen bulmacayı çözünüz.
Cevap:

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları Adım Adım Yayıncılık


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

B. Aynı sınıfta eğitim gören iki arkadaştan A kişisinin yüzünde ergenlik döneminde sakal ve bıyık oluşumu, B kişisinde ise âdet döngüsü görülür. A ve B kişilerinin vücutlarında ergenlik döneminde başka hangi bedensel değişikliklerin görülebileceğini aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Adım Adım Yayıncılık


C. Aşağıdaki tabloda verilen refleksleri “doğuştan gelen refleks” ve “sonradan kazanılan refleks” olarak sınıflandırınız. İlgili kutucuğa “X” işareti koyunuz.
Cevap:

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Adım Adım Yayıncılık1


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruların cevaplarını işaretleyiniz.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 161-163-164. Cevapları Adım Adım Yayıncılık

1. I. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk besinler tüketilmemelidir.
II. Asitli ve kafeinli içeceklerden uzak durulmalıdır.
III. Besinler ağızda iyice çiğnenmeden yutulmamalıdır.
Yukarıdakilerden hangileri sindirim sisteminin sağlığı için yapılması gerekenlerdendir?
Cevap: D) I, II ve III


2. Böbreklerin görevini yerine getirememesi hastalığına …… denir. Bu hastalığı olan kişilerin kanındaki atık maddeler, kendilerine uygun bir böbrek bulunana kadar …….. ile vücuttan uzaklaştırılır. …… hastalığın kesin tedavi yöntemidir. Bu parçadaki noktalı yerlere aşağıdaki ifadelerden hangisi yazılamaz?
Cevap: B) Böbrek taşı


3. Denetleyici ve düzenleyici sistem, numaralandırılarak verilen sistemlerden veya yapılardan hangilerinin bir araya gelmesiyle oluşur?
Cevap: A) 1 ve 3


4. Yandaki görselde oklarla belirtilen iç salgı bezleriyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: D) Salgıladığı adrenalin hormonu sayesinde kalbin atış hızının ve soluk alıp verme sıklığının
artmasını sağlar.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76-77-78-79-80-81. Cevapları MEB Yayınları

5. Besinlerin tadı algılanırken aşağıda sıralaması karışık olarak verilen olaylar gerçekleşir.

I. Çözünen maddeler dildeki duyu almaçlarını uyarır.
II. Tat alma almaçları, uyarıları uyartı mesajına dönüştürür.
III. Besinlerin içindeki tat maddeleri ağızdaki tükürük sıvısı içinde çözünür.
IV. Duyu sinirleri, uyartı mesajlarını beyindeki tat alma merkezine iletir.

Bu aşamaların gerçekleşme sırası aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?
Cevap: A) III-I-II-IV


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Üç öğrencinin ergenlik döneminde geçirdiği bedensel değişimlerle ilgili aşağıdaki tablo hazırlanmış; öğrencilerde bedensel değişim gözleniyorsa ilgili kutucuğa “+”, gözlenmiyorsa “–” işareti konmuştur.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları Adım Adım Yayıncılık
Buna göre tablodaki 1, 2 ve 3 numaralı kutucuklara aşağıdaki işaretlerden hangisi konulmalıdır?
Cevap: B) + – –


7. İki ayrı zamanda Ahmet’in kanındaki şeker miktarıyla ilgili aşağıdaki grafikler çiziliyor. Grafiklere göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: C) 1. grafikte kandaki şekerin normal seviyesine çıkmasına neden olan hormon insülindir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap