Anasayfa Kitap Cevapları
6 Mart 2024, 21:37 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142-145. Cevapları ATA Yayıncılık

Ondalık Gösterimlerle İlgili Problemler Cevapları

3. Ünite Ondalık Gösterim: 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142-143-144-145. Cevapları ATA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 142 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

Sağlığına çok dikkat eden Fatma Hanım, diyetisyen kontrolünde beslenmektedir. Fatma Hanım’ın diyet listesinde, tüketmesi gereken günlük peynir miktarının kalori değeri 70,25 ondalık gösterimiyle belirtilmiştir.
Buna göre Fatma Hanım’ın, bir ayda toplam tüketmesi gereken peynirin kalori değeri hangi ondalık gösterimle belirtilmelidir? Açıklayınız.
Cevap:  Günlük tüketmesi gereken peynir miktarı ile bir aydaki gün sayısını çarparak aylık tüketmesi gereken peynir miktarını buluruz.
70,25 . 30 = 2107,50


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 145 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

Alıştırmalar

1. 1518,50 TL’si olan Serkan Bey’in 121,91 TL ve 81,02 TL tutarındaki iki faturayı ödedikten sonra kaç TL’si kalır?
Cevap:

121,91 + 81,02 = 202,93
1518,50 – 202,93 = 1315,57 TL’si kalır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 179-180-181-182. Cevapları ATA Yayıncılık

2.  2, 4, 7 ve 8 rakamları birer kez kullanılarak yazılabilecek tam kısmı iki basamaklı en büyük ondalık gösterim ile tam kısmı bir basamaklı en küçük ondalık gösterimin farkı kaçtır?
Cevap:

tam kısmı iki basamaklı en büyük  → 87,42
tam kısmı bir basamaklı en küçük → 2,478

87,42 – 2,478 = 84,942


3. Yandaki tabloda, bir markette satılan bazı ürünlerin 1 kilogramlarının fiyatları gösterilmiştir.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 145 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

Marketten 4 kg peynir, 1 kg zeytin ve 6 kg pirinç alan Şeyda Hanım, aldıkları için toplam kaç TL öder?
Cevap:

4 kg peynir → 170,75 . 4 = 683 TL
1 kg zeytin → 90,25 TL
6 kg pirinç → 39,50 . 6 =  237 TL
683 + 237 + 90,25 = 1010,25 TL öder.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 120-124. Cevapları ATA Yayıncılık

4. 0,5 kg’ının fiyatı 78,50 TL olan çerezden 1 kg alan Cemil Bey kaç TL öder?
Cevap:

0,05 → 78,50 L ise
1 kg → 78,50 + 78,50 = 157 TL öder.


5. Her bir kenarının uzunluğu 7,14 cm olan bir ongenin çevre uzunluğu kaç cm’dir?
Cevap:

Bir kenarı 7,14 cm ise 4 kenarı vardır.
7,14 . 4 =  28,56 cm

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap