Anasayfa Kitap Cevapları
26 Şubat 2024, 10:53 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 136. Cevapları MEB Yayınları

Kazanım Kavrama Testi – 12 Cevapları

4. ÜNİTE Veri Analizi ve Yüzdeler: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 136. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları MEB Yayınları

1. Bir ağıldaki hayvanların 2/5’i koyun, diğerleri ise keçidir. Bu ağılda 33 keçi olduğuna göre koyunların sayısı kaçtır?
Cevap: B) 22

2/5 → koyun ise
3/5 → keçidir
3/5 = 33 ise
33 ÷ 3 = 11
1/5 = 11 olur

2/5 = 2 . 11 = 22 koyun vardır.


2. Oranları 2/5 olan iki sayıdan küçük olan sayı büyük sayıdan 24 eksik ise küçük sayı kaçtır?
Cevap: A) 16

2/5 ise diğer sayı
3/5 = 3k
3k = 24
k = 8

küçük sayı 2/5  → 2 . 8 =16 olur


3. Aşağıdaki bulaşık deterjanlarından hangisinin fiyatı daha ekonomiktir?
Cevap: C) III

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları MEB Yayınları


4. x/2 = y/5 = z/7 ve 2x + y + z = 48 olduğuna göre y kaçtır?
Cevap: D) 15

x → 2k
y → 5k
z → 7k
2x + y + z = 48 ise
2.2k + 5k + 7k = 48
4k + 5k + 7k = 48
16k = 48
k = 3

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224-228-229. Cevapları Berkay Yayıncılık

y → 5k olduğuna göre
5 . 3 = 15 olur


5. a ve b sayıları doğru orantılıdır. a = 5 olduğunda b = 35 oluyorsa b = 21 olduğunda a kaçtır?
Cevap: B) 3

5/35 = a/21
35a = 105
35a/35 = 105/35
a = 3 olur


6. Bir binanın boyasını üç işçi 12 günde yapabilmektedir. İşçi sayısı üç katına çıkarılırsa aynı iş kaç günde biter?
Cevap: A) 4

3 işçi         12 gün
9 işçi         x gün
9x = 36
x = 4 günde yaparlar


7. 120 bilyeyi 3, 8 ve 13 yaşlarındaki üç kardeş yaşları ile orantılı olacak şekilde paylaşmıştır. Buna göre en büyük kardeş kaç bilye almıştır?
Cevap: D) 65

120 ÷ (3 + 8 + 13) = 5
En büyük kardeş 13 yaşında olduğuna göre 13 . 5 = 65 bilye almıştır


8. Bir akvaryumda 12 balığa 15 gün yetecek kadar yem vardır. 5 gün sonra bu akvaryuma 18 balık daha konursa kalan yemler akvaryumdaki balıklara kaç gün yeter?
Cevap: A) 4

12 balık       15 gün – 5
30 balık      x gün
120 = 30x
4 = x

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89. Cevapları MEB Yayınları

Ters orantı vardır.


9. 42 metre uzunluğundaki bir kütüğü üç eşit parçaya ayırmak için 20 dakika zaman harcayan bir marangoz, aynı kütüğü 7 eşit parçaya ayırmak için kaç dakika zaman harcar?
Cevap: C) 60


10. Bir bisikletlinin zamana göre aldığı yol aşağıdaki tabloda verilmiştir.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları MEB Yayınları1

Buna göre orantı sabiti kaç olabilir?
Cevap: D) 20

Artışı bulmak için 4. saatte gittiği yolu bulmamız gerekir
3 saat       60 km yol
4 saat        x km yol
60 . 4 = 3x;
240 = 3x
80 = x
80 – 60 = 20 km olarak artmaktadır.


11. x ile y ters orantılı iki çokluktur. x = 40 olduğunda y = 60’tır. Buna göre y = 100 olduğunda x kaçtır?
Cevap: A) 24

x . y = k → k = 40 . 60 → 2400
x . y = 2400 → x . 100 = 2400 → x = 24 olur

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.