Anasayfa Kitap Cevapları
26 Aralık 2023, 23:32 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143. Cevapları MEB Yayınları

Kazanım Kavrama Testi – 13 Cevapları

4. ÜNİTE Veri Analizi ve Yüzdeler: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları MEB Yayınları

1. 900 Türk liralık ürün alan bir market sahibi bu ürünler için %18 KDV (Katma Değer Vergisi) ödemek zorunda olduğuna göre kaç Türk lirası vergi ödemiştir?
Cevap: A) 162

900 . 18/100 = 162 TL KDV demiştir.


2. 500 sayısının %15 ile %5’i arasındaki fark kaçtır?
Cevap: B) 50

500 . 15/100 = 75
500 . 5/100 = 25
75 – 25 = 50


3. Çevre uzunluğu 80 cm olan bir karenin kenarları %10 oranında küçültülürse yeni oluşan karenin bir kenar uzunluğu kaç cm olur?
Cevap: C) 18

80 . 10/100 = 8 cm inceltilir.
80 – 8 = 72 cm
72 ÷ 4 = 18 cm olur


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143. Cevapları

4. Yukarıda kütleleri verilen mercimeğin %60’ı ve cevizin %40’ı satıldığına göre toplam kaç kg mercimek ve ceviz satılmıştır?
Cevap: C) 78

90 kg mercimek
90 . 60/100 = 54 kg

60 kg ceviz
60 . 40/100 = 24 kg

24 + 54 = 78 kg satılan ceviz ve mercimek

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 235-236. Cevapları Berkay Yayıncılık

5. Yukarıda bir mahalledeki esnafın müşterilerine uyguladığı indirim oranları verilmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) Marketten 20 Türk liralık alışveriş yapan müşteri 14 Türk lirası öder.

A) En düşük indirim oranını fırın sahibi uygulamaktadır. → Doğrudur
B) Manavdan 50 Türk liralık alışveriş yapan bir müşteri 30 Türk lirası öder.
50 . 40/100 = 20 TL indirim
50 – 20 = 30 TL öder → Doğrudur
C) Kasaptan 40 Türk liralık alışveriş yapan bir müşteri 12 Türk lirası indirim kazanmıştır.
40 . 30/100 = 12 TL indirim → Doğrudur
D) Marketten 20 Türk liralık alışveriş yapan müşteri 14 Türk lirası öder
20 . 20/100 = 4
20 – 4 = 16 TL öder → Yanlıştır


6. Elif, matematik test kitabında bulunan 700 sorunun %60’ını çözmüştür.
Buna göre test kitabında çözülmeyen kaç soru kalmıştır?
Cevap: C) 280

700 . 60/100 = 420 soru çözmüştür
700 – 420 = 280 soru kalmıştır


7. a sayısının %15’i, b sayısının %60’ına eşittir.
Buna göre a ile b arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde vardır?
Cevap: D) a = 4b

a . 15/100 = b . 60/100
a.15 = b.60
a = 4.b


8. %15’i 90 olan sayı kaçtır?
Cevap: A) 600

%15       90
%100    x
15x = 90 . 100
15x = 9000
x = 600

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 194-198. Cevapları Berkay Yayıncılık

9. 80 sayısının %10 artırılmış hâli ile %25 azaltılmış hâlinin toplamı kaçtır?
Cevap: A) 148

80 . 10/100 = 8
80 + 8 = 88

80 . 25/100 = 20
80 – 20 = 60

60 + 88 = 148


10. Market sahibi Alperen Bey, 10 adet ürünü tanesini 10 Türk lirasına alıp 14 Türk lirasından satmıştır.
Buna göre Alperen Bey’in bu satıştan elde ettiği kâr oranı yüzde kaçtır?
Cevap: B) 40

10 . 10 = 100 TL aldığı ücret
10 . 14 = 140 TL sattığı ücret
140 – 100 = 40 TL kar almıştır


11. 6000 Türk lirasına alınan bir çamaşır makinesinin satış fiyatı 7200 Türk lirası olduğuna göre bu ürüne uygulanan kâr oranı yüzde kaçtır?
Cevap: B) 20


12. 40 kg olan yaş üzüm, kurutulduğunda 32 kg gelmektedir.
Buna göre yaş üzüm kurutulduğunda kütlesinin yüzde kaçı azalmaktadır?
Cevap: C) 20

40 – 32 = 8
40 . x/100 = 8
40x/100 = 8
800 = 40x
20 = x

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.