Anasayfa
Ara Bul
25 Ekim 2021, 3:50

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 33-35-36. Cevapları Berkay Yayıncılık

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 33-35-36. Sayfa Berkay Yayınları Tam Sayılarla İlgili Problemler

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Berkay Yayıncılık

Soru: Bir bebeğin vücut sıcaklığının aniden yükselmesi veya düşmesi, bebeğin hayatını tehlikeye sokabilmektedir. Yani vücut sıcaklığının ani yükselme veya düşme durumu hayati bir önem taşımaktadır. Göstergelerin ani artışının ya da azalışının hayati önem taşıdığı başka alanlar var mıdır? Örnekler veriniz

Cevap: Nefes alış hızının inip çıkması, nabız sayısı gibi değerlerin inip çıkması hayati önem taşımaktadır.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Berkay Yayıncılık

Soru: 1. Bir dağa tırmanan dağcı, her 100 m yukarıya tırmanışında sıcaklığın 4 °C düştüğünü fark ediyor. Dağcı, dağa tırmanmadan önce sıcaklığın 21 °C olduğunu
belirlediğine göre, 1 km tırmandığında sıcaklık kaç °C olur?

Cevap:

1000/100= 10 defa
10 . 4= 40 °C düşecek
21 °C – 40 °C = -19 °C


Soru: 2. Abdullah Bey’in maaşı 2160 TL’dir. Abdullah Bey, maaşını almadan önce iş yerinden 2 kez 300 TL’lik, 3 kez de 150 TL’lik avans almıştır. Ay sonunda Abdullah Bey’e maaşa ek olarak 280 TL prim verildiğine göre Abdullah Bey, avanslar düşüldükten sonra iş yerinden kaç TL almıştır?

Cevap:

Avanslar→ (2 . 300) + (3 . 150) = 600+ 450= 1050
2160 – 1050 = 1110 TL maaşından kalır
Prim ile→ 1110 + 280 = 1390 TL para almıştır.


Soru: 3. Bir basamaklı en küçük negatif tam sayının (– 3) eksiğinin (– 4) katı kaçtır?

Cevap: Bir basamaklı en küçük negatif sayı→ -9

(-9) – (-3)= -6
(-6) . (-4) = 24


Soru: 4. (– 22) sayısının (– 3) katının (– 7) eksiği kaçtır?

Cevap:

(-22) . (-3) = 66
66 – (-7) = 73


Soru: 5. Bir firmada 13 kişi çalışmaktadır. Firma sahibi Esat Bey; maaşı 2000 TL olan 7 kişinin, maaşı 1350 TL olan 2 kişinin ve maaşı 3250 TL olan 4 kişinin maaşını ödemiştir. Maaşlar ödenmeden önce kasada 32 000 TL olduğuna göre maaşlar ödendikten sonra kasada kaç TL kalır?

Cevap:

2000 . 7 = 14 000
1350 . 2 = 2700
3250 . 4= 13 000

14 000 + 13 000 + 2700= 29 700
32 000 – 29 700= 3700 TL kalır.

1. Ünite Değerlendirmesi

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

Soru: 1. Sayma pullarıyla aşağıda modellenen işlemi yazınız.

Cevap: (+6) – (-3) = (+6) + 3= 9


Soru: 2. Aşağıda verilen işlemler doğru ise işlemlerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları Berkay Yayınları 


Soru: 3. Sayı doğrusunda A ve B harfleriyle belirtilen tam sayılara göre (|B| / A) . (B . A) işleminin sonucu kaçtır

Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları Berkay Yayınları 


Soru: 4. Kutucuklarda verilen üslü ifadelerin değerlerinin işaretlerini belirleyiniz

Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları Berkay Yayınları 


Soru: 5. (– 3)Δ= – 27 ifadesindeki Δ yerine kaç yazılmalıdır?

Cevap:

A) 1 B) 3 C) 9 D) 24

(-3)Δ = (-3)³
Δ→ 3


Soru: 6. En büyük negatif tam sayı hangi tam sayı ile çarpılırsa sonuç + 28 olur?

Cevap:

(-1) . a = +28
a = -28


Soru: 7. Bir odanın sıcaklığı – 7 °C’tur. Oda sıcaklığı her saat 2 °C artarsa 6 saat sonra termometre kaç °C’u gösterir?

Cevap:

Her saat 2 °C artıyorsa 6 saatte ⇒ 2 . 6 = 12 °C
(-7) + (+12) = 5 °C’tır.


Soru: 8. Tahtada verilen işlemlerde Δ yerine kaç yazılmalıdır?

Cevap: A

A) – 1 B) 0
C) 1 D) 2

Δ· (– 2) = + 2
18 ÷ Δ = – 18
Δ+ (+ 4) = + 3

Δ → -1

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.