Anasayfa Kitap Cevapları
16 Şubat 2024, 2:47 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 76. Cevapları MEB Yayınları

Kazanım Kavrama Testi – 7 Cevapları

2. ÜNİTE Sayılar ve İşlemler: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 76. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları

1. (2/3 – 1) ÷ 3/4 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: B) -4/9

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları


2. Dört dekar tarlanın 7/3 dekarını satan iki kardeş kalan kısmı eşit olarak paylaşırsa bir kardeşe kaç dekar tarla düşer?
Cevap: A) 5/6

4 – 7/3 =  12/3 – 7/3 = 5/3 kalan kısım
5/3 ÷ 2 =  5/3 . 1/2 = 5/6 paylaşacakları miktar


3. Bir pastanın 2/3’ünün 3/4’ünü iki kardeş eşit olarak paylaşınca bir kardeşe pastanın kaçta kaçı düşer?
Cevap: C) 1/4

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141-142. Cevapları Berkay Yayıncılık

2/3 . 3/4 = 6/12 = 1/2
1/2 ÷ 2 = 1/2 . 1/2 = 1/4


4. 2/5 sayısının toplama işlemine göre tersinin çarpma işlemine göre tersine bölümü kaçtır?
Cevap: C) -4/25

2/5 →  toplama işlemine göre tersi -2/5
Çarpma işlemine göre → 5/2
-2/5 ÷ 5/2 = -2/5 . 2/5 = -4/25


5.  Aşağıdaki sayı doğrusunda (-1) ile (-2) arası dört eş, (-2) ile (-3) arası üç eşit parçaya ayrılmıştır.
7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları
Buna göre A÷B kaçtır?

Cevap: D) 15/32

A = -1 tam 1/4 → -5/4
B = -2 tam 2/3 → -8/3

(-5/4) ÷ (-8/3) = (-5/4) . (-3/8) = 15/32


6. Yukarıdaki işlemlerden kaç tanesinin sonucu doğrudur?
Cevap: D) 1

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları


7. Verilen şekilde alttaki iki bitişik kutunun değerleri çarpımı bir üstteki kutunun değerini vermektedir.
Buna göre en üstteki kutu içine gelmesi gereken rasyonel sayı kaçtır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları


8. Yukarıdaki işlemler yapıldığında B yerine aşağıdaki rasyonel sayılardan hangisi gelmelidir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap