Anasayfa Kitap Cevapları
21 Eylül 2022, 18:10 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 9-10. Cevapları Anka Yayınları

Kader ve Kaza İnancı Cevapları

1. ÜNİTE: KADER İNANCI 8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 9-10-11-12-13-14. Cevapları Anka Yayınları


8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 9 Cevapları Anka Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

1. Kader, kara talih, alın yazısı, baht, kısmet kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz
Cevap:

Kader: Önceden yazılan ve değişmeyen bir biçimde belirlenmiş olaydır.
Kara talih: kara, kötü yazı
Alın yazısı: Doğmadan önce insanın başına gelecek olayların yazılması
Baht: kısmet, talih
Kısmet: Tanrı’nın her kişiye, her canlıya uygun gördüğü şey, durum


2. İçerisinde kader kavramı geçen deyim, atasözü ve şiirler bularak sınıfınızda arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Kadere meydan okumak – Kaderin buyruğuna boyun eğmek


3. Kur’an-ı Kerim mealinden tevekkül kavramını konu alan bir ayet bularak defterinize yazınız.
Cevap:

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 9 Cevapları Anka Yayınları


4. Genel Ağ, Peygamberler Tarihi, İslam Ansiklopedisi vb. kaynaklardan Hz. Musa (a.s.) hakkında bir araştırma yapıp sunu hazırlayınız. Bu sunuyu sınıfınızda arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Hz. Musa Mısır’da doğan bir peygamberdir. Çok hayalı, şerefli iri bir yapısı olan düz saçlı bir peygamberdir. Peygamberlerin üçüncüsü olup Tevrat kitabı indirilmiştir. Firavun bir gece rüya görür ve o yıl doğan erkek çocuklarının öldürülmesini ister. Hz. Musa’nın annesi Hz.. Musa’yı bir sandığa koyarak Nil Nehri’ne bırakır. Bu nehir çocuğu Firavun’un eşine götürür. Firavun’un eşi o çocuğu büyütür. Hz. Musa yanlışlıkla bir adamı öldürür ve Mısır’dan ayrılır ve Medyen’e gider. Medyen’de Şuayp peygamber ile tanışır onun kızı ile evlenir. Peygamberlik verildikten sonra Firavun iman etmez ve Kızıldeniz’de Hz. Musa’yı öldürmek isterken Firavun ve ordusu Kızıldeniz’de boğularak ölür.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 101-102-103-104-107. Cevapları MEB Yayınları

5. Ayete’l-Kürsi’nin anlamını bularak okuyunuz. Bu ayetten Yüce Allah’ın (c.c.) sıfatları hakkında ne gibi sonuçlar çıkarılabilir? Belirlemeye çalışınız
Cevap:

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 9 Cevapları Anka Yayınları


6. Ecel, ömür, rızık ve sünnetullah ne demektir? Araştırıp öğreniniz.
Cevap:

Ecel: Önceden belli olan ölüm zamanı
Ömür: Doğumdan ölüme kadar olan süre
Rızık: Gerekli olan yiyecek
Sünnetullah: Allah’ın tüm evren için geçerli olarak kıldığı tüm kanunların bütünüdür.


8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 10 Cevapları Anka Yayınları

Çevrenizdeki insanlar kaza ve kader kavramlarını hangi anlamda kullanmaktadır? Bu konudaki gözlemleriniz nelerdir?
Cevap: Alın yazısı olarak kullanmaktadırlar.


8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 14 Cevapları Anka Yayınları

Yukarıdaki ayetlerde hangi yasalara işaret edilmektedir? Belirleyiniz.
Cevap: Fiziksel yasalardan bahsedilmektedir. Suyun oluşumu, rüzgarların oluşumu anlatılmaktadır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.