İçindekiler
Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı başladığındaki tutumu nedir? Açıklayınız.
Cevap: Osmanlı Devleti tarafsızlığını açıklamıştı aynı zamanda seferberlik ilan etmişti.
Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’na girmesine yol açan temel sebep nedir? Açıklayınız.
Cevap: Osmanlı Devleti’nin 1. Dünya Savaşı’ na girmesine yol açan temel sebep siyasi yalnızlıktan kurtulmak istemeleridir.
Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’nda tarafsız kalması mümkün olabilir miydi? Tartışınız.
Cevap: Osmanlı Devleti’nin 1. Dünya Savaşı’nda tarafsız kalması mümkün değildi çünkü itilaf devletleri arasında gizli anltaşmalar yapılarak Osmanlıyı paylaşmışlardı.
1-Yukarıdaki şemaya baktığınızda cephelerin savunma, taaruz ve yardım cepheleri olarak gruplanmasının sebebi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Düşman birliklerinin yaptığı saldırılara karşı bölgeyi savunmak için savunma cepheleri, düşman birliklerini zayıflatmak için açtığımız bölgeleri zayıflatmak amacıyla taarruz ve aynı tarafta olduğu devletlere yardım etmek için yardım cepheleri kurulmuştur.
2-Osmanlı Devleti sınırları dışında olan cepheler hangileridir? Söyleyiniz (Harita 2.2).
Cevap: Galiçya, Romanya, Makedonya cepheleri Osmanlı Devleti sınırları dışında olan cephelerdir.
Osmanlı Devleti’nin Sevk ve İskân Kanunu’nu çıkarmasında Ermenilerin hangi eylemleri etkili olmuştur? Açıklayınız.
Cevap: Ermenilerin Rusların kışkırtmalarıyla Osmanlı halkına karşı katliamda bulunmaya başladılar. Osmanlı Devleti Ermenilere engel olabilmek için çeşitli yollara gitti ama Ermenilere engel olamadılar bunun sonucunda Sevk ve İskan Kanunu çıkartıldı.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.