Anasayfa Kitap Cevapları
20 Nisan 2022, 22:15 - Mehmet Yazdı

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248-249 Cevapları MEB Yayınları

7.Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

7.TEMA:DOĞA VE EVREN: 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248-249 Cevapları MEB Yayınları

Anadoluda Bahar Cevapları


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu şiire göre cevaplayınız.)

1. Şair, baharda Anadolu’da meydana gelen hangi değişikliklerden bahsediyor?
Cevap: Silifke de narın çiçek açması, Bolu’nun yeşillenmesi, Sultandağı’na kar yağması gibi

2. “Gönül dile gelir kaval sesinde. / Boz martılar düğün yapar Mersin’de” dizelerinden ne anladığınızı açıklayınız.
Cevap: İlkbahar’ın gelmesiyle oluşan güzellikler kaval sesine benzetilmiştir.

3. Şair, İstanbul’u bu mevsimde tarif ederken niçin zorlanmış olabilir? Açıklayınız.
Cevap: İstanbul gün geçtikçe betonlaşmaya başlamıştır. Şair burada bunu anlatmak istemiştir.

4. Bu şiirin şairi siz olsaydınız ilkbaharda doğada oluşan hangi değişikliklerden bahsederdiniz?
Cevap: Ben çocukların sokağa dökülmesini, ağaçların çiçek açmasını, uçurtmaların uçurulmasından bahsederdim.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki cümlelerden öznel olanların başına “Ö”, nesnel olanların başına “N” yazınız.
Cevap:

(Ö) Türkiye’nin güzellikleri görüldüğünde pek çok sözcük akla gelir.
(Ö) Türkiye’deki tatil sadece manzaralar değil, unutulmaz deneyimlerdir.
(N) Türkiye dört mevsim turizm potansiyeline sahip bir ülkedir.
(N) Türkiye turizm pazarında, turist sayısı bakımından ilk on ülke içerisindedir.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 262-264-265-266-267 Cevapları MEB Yayınları

6. “Kış kapıya dayandı, daha kömür alamadık.” cümlesinde koyu yazılan sözle aşağıdakilerden hangisi anlatılmak istenmiştir?
Cevap: B

A) etkisi olmak B) gelip çatmak C) yola çıkmak D) yardım beklemek


7. Kuşcenneti Millî Parkı, Marmara Bölgesi’nde Balıkesir ili sınırları içindedir. 1959 yılında millî park ilan edilmiştir. Anadolu’dan Avrupa’ya geçen kuş göç yolu üzerinde bulunan Kuşcenneti, pelikan, balıkçıl, kaşıkçı, karabatak, yaban kazı, yaban ördeği ve ötücülerden oluşan binlerce kuşun ağaçlar ve sazlar üzerine yuva yaptığı büyük kuluçka kolonilerini barındırmaktadır. Kuşcenneti Millî Parkı, Avrupa Konseyi tarafından çok iyi korunan ve kıta ölçeğinde değer taşıyan doğal alanlara verilen “Avrupa Diploması”nın en üst kategorisi olan A sınıfı diplomayla 1976 yılında ödüllendirilmiştir. (Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü)
Kuşcenneti Millî Parkı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: C

A) Kuşcenneti Avrupa’ya geçen kuşların göç yolu üzerindedir.
B) Kuşcenneti A sınıfı diplomasıyla 1976 yılında ödüllendirilmiştir.
C) Kuşcenneti Marmara Bölgesi’nde Bursa ili sınırları içindedir.
D) Kuşcenneti’nde binlerce kuşun yuva yaptığı kuluçka kolonileri vardır.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 242-243-244-245 Cevapları MEB Yayınları

8. “Anlatılanlara göre oğlun çok hırslıymış.” cümlesi için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Cevap: D

A) fiil / kurallı / tek yüklemli / olumlu
B) isim / devrik / tek yüklemli / olumsuz
C) fiil / devrik / fiilimsi bulunan / olumsuz
D) isim / kurallı / fiilimsi bulunan / olumlu


9. Annemden ayrı kalamam ve sürekli ziyaret ederim.

Selim’in cümlesindeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A

A) Nesne eksikliği B) Özne eksikliği C) Yüklem eksikliği D) Çatı uyuşmazlığı

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.