Anasayfa Kitap Cevapları
9 Mart 2024, 2:29 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 207-208-209. Cevapları MEB Yayınları

Gelişen Türkiye Cevapları

7. ÜNİTE Ülkeler Arası Köprüler: 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 207-208-209. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 207 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ülkemizin dünya üzerindeki konumunun önemini açıklayınız.

Cevap: Ülkemiz bulunduğu konum bakımından çok şanslı bir durumdadır. Asya ve Avrupa kıtasını bağlayan, üç tarafı denizlerle çevrili, iki önemli boğazı bulunan bir konumdadır.

Ülkemizin Dünya Üzerindeki Konumunun Önemini Açıklayınız.

Cevap2: Ülkemizin dünya üzerindeki konumunun öneminin sebebi stratejik bir nokta olarak kullanılmasıdır. Ne kuzeyde ne de güneyde olan ülkemiz oldukça stratejik bir noktada bulunmakta ve neredeyse tüm bitkilerin ve tüm yiyeceklerin bulunabileceği topraklara sahip olmaktadır. Bunların temel sebebi olarak ülkemizin Ilıman iklimi ülkemizin konum olarak çok iyi bir noktada olması gibi sebepler sayılabilir.

Sonraki Ödev:  Toplumsal Birlikteliğin Oluşmasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemini Açıklayınız.

Ekvatorda hava oldukça sıcak ve kurakken kutuplarda hava oldukça soğuk ve kuraktır. Bu yüzden de ülkemizin tam olarak ne ekvatorda ne de kuzeyde olması oldukça önemli noktalardan birisi haline getirmektedir. Çünkü bu sayede ılıman iklim kuşağında bulunmakta ve hemen hemen her meyve ve sebzenin yetişmesine olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda Karalar kıtasında oldukça orta bir noktada bulunduğu için her ülkeyle de neredeyse bağlantısı kesilmeden devam edebilmektedir.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 208 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Türkiye’nin ekonomik bölge ve kuruluşlarla ilişkide olmasının bölge ekonomisine ve ülkeler arasındaki iş birliğine katkıları nelerdir? Açıklayınız.

Cevap:  Bulunduğu konum itibari ile Türkiye diğer ülkelerin ticaretini sağlayarak iş birliği gerçekleştirip ekonomik açıdan gelişmeyi ve kalkınmayı sağlamaktadır.

Türkiye’nin Ekonomik Bölge ve Kuruluşlarla İlişkide Olmasının Bölge Ekonomisine ve Ülkeler Arasındaki İş Birliğine Katkıları Nelerdir? Açıklayınız.

Cevap2: Türkiye’nin İçerisinde bulunduğu ekonomik bölge ve kuruluşlar ekonomik yapımız için önem taşımaktadır. Bu bölge ve kuruluşlar yapıları bakımından uluslararası alanda söz sahibi olmamızı sağladığından dolayı bizler için değeri büyüktür. Bundan dolayı bu bölge ve kuruluşlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak bu konuda daha yüksek bir kontrol hakkına sahip olabiliriz.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 75-76-77-78-79. Cevapları MEB Yayınları

Türkiye önemli konumunun bir gereği olarak pek çok bölgesel ve küresel örgüte üye durumundadır. Bulunduğumuz coğrafya içerisinde uluslararası ilişkiler büyük önem taşımaktadır. Önemli coğrafi konumundan dolayı Türkiye’nin pek çok konuda önemli söz hakkı bulunmaktadır. Bu kuruluşlar aracılığıyla Türkiye bu hakkını kullanabilmektedir. Bu da Türkiye’nin stratejik konumunun her ülke için oldukça önemli noktalardan birisi olduğunu vurgulayan bir yöntemdir.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 209 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

BİRLİKTE YAPIYORUZ

Harita üzerinde gösterilen D-8 ülkelerinin isimlerini aşağıdaki numaralandırılmış yerlere yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 209 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Nijerya
2. Mısır
3. Türkiye
4. İran
5. Pakistan
6. Bangladeş
7. Malezya
8. Endonezya


BİRLİKTE YAPIYORUZ

Karadeniz Ekonomik İş Birliği üyesi ülkeleri aşağıdaki haritada işaretli kutucuklara yerleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 209 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap