Bulundukları yerde yetiştirilen domates, vanilya, patates, tütün ve kakao gibi bitki türleriyle ilk karşılaşanlar Avrupalılar olmuştur. Sömürge dönemi, Avrupalıların keşfettikleri yerleri kolonileştirmesiyle başladı. Hıristiyanlık yayıldı.
Bir yanda dünya düzmüş gibi bu kadar çok yanlış bilgi yayan din adamlarına olan güven azalıyor. Başta Amerika olmak üzere Avrupa’dan birçok insan bulundukları yerlere göç etti. Avrupa kültürü ve uygarlığı yeni yayılma alanları keşfetti. Bulundukları yerler ve bölgedeki insanlar kolonize edildi. Avrupa ülkeleri bölgeden buldukları değerli madenleri kendi ülkelerine sevk ediyor, yerlileri madenlerde kiralıyor, eziyor ve sömürüyordu. Huzuru bozdular ve buldukları bölgelerin insanlarını köleleştirdiler. Avrupa’dan keşfedilen siteye bir taşınma oldu ve Avrupa yayılma fırsatı buldu.
Keşfedilmeyen yerlere ulaşarak diğer bölgeler ve oralar arasında bir iletişim kurulmuş oldu. Olduğu yerde sayan, gelişemeyen bu yerlerin yerlileri keşfedilme sonrasında hızla gelişmeye başlamıştır.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.