Kuyruklu yıldızların söz konusu güneş sistemi içerisinde 4 bin adetten fazla olduğu bilinmektedir. Oldukça parlak bir kuyruğa sahip olan kuyruklu yıldızlar, buz ve tozdan oluşmaktadır.
Aynı zamanda kuyruklu yıldızların toplam beş ayrı bölümden oluştuğu bu beş bölümün ise nüve, hidrojen bulutu, toz bir kuyruk, iyon ve nüve olduğu karşımıza çıkmaktadır. Buna ek olarak kuyruklu yıldızların güneşe yaklaşmaları durumunda belirli bir kütle kaybına uğradıkları da bilinmektedir. Yıldızların yaşadıkları bu kütle kaybı ile birlikte aslında daha da hızlandıkları söylenmektedir. Buna ek olarak herkesin bildiği bir kuyruklu yıldız olan Halley’in her 75 yılda bir dünyamızdan göründüğü belirtilmektedir.
Kuyruklu yıldızlar, genellikle gözle görülebilen parlak bir kuyruk veya iz bırakan, göktaşlarının ve tozun bir karışımından oluşan güneş sistemi cisimleridir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.