Ünlem işareti cümle içinde farklı anlamları ifade etmek amacı ile kullanılabilmektedir. Yaygın kullanımı cümlelerde üzüntü, korku, haykırış, acı, sevinç, coşku, heyecan, nefret ve kıvanç gibi ani duyguları ifade edebilmek amacını taşımaktadır.
Seslenme ve hitap cümlelerinde ya da uyarı yapmak için de ünlem işareti kullanılabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra ünlem işareti cümlelerde parantez içinde kullanılarak alay etme, küçümseme ya da hafife alma gibi anlamlar taşıyabilir.
Üzüldüğümüz, sevindiğimizi, heyecanlandığımızı ve uyarmak istediğimiz zamanlarda cümle sonralarına ünlem işareti konulmaktadır. Ne mutlu Türküm diyene! en güzel örneklerden biridir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.