Anasayfa Kitap Cevapları
8 Şubat 2024, 14:09 - Zülal Güneş Yazdı

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214-215-216. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

6. Tema Neler Öğrendik? Cevapları

6. Tema Sağlık ve Spor: 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214-215-216. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

B. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Geçmişte insanlar sebze ve meyvelerini nereden alıyorlardı?
Cevap: Sebze ve meyvelerini doğrudan tarlalardan alan manavlardan alıyorlardı.

2. İşlenmiş gıdalar, hazır yemekler yokken insanlar ne yerlerdi?
Cevap: Herkes yemeğini kendisi yapardı.

3. Günümüzde yaşamımızın parçası hâline gelen nedir?
Cevap: Günümüzde yaşamımızın parçası haline gelen abur cuburdur.

4. Abur cuburların insanlara etkileri nelerdir?
Cevap: Çok şişman hatta obezliğe sebebiyet vermektedir.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

C. Aşağıdaki cümleleri, verilen kelimelerden uygun olanını yazarak tamamlayınız.
Cevap:

1. Balık, yumurta ve ..süt… sağlıklı besinlerdendir.
2. Aşılarımızı zamanında yaptırmak bizi ..hastalıklara…. karşı korur.
3. Kişisel eşyalarımızı temiz ve ..düzenli.. kullanmalıyız.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232-233-234-235-236. Cevapları MEB Yayınları

Ç. Görsellerdeki varlıkların adlarını alfabetik sırayla yazınız.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


D. Aşağıdaki kelimeleri zıt anlamlıları ile eşleştiriniz.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

E. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Hangi seçenekteki kelimelerle anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulabilir?
Cevap: B

A) çocuklar – grip – hızla – arasında – yayılan
B) için – dikkat – beslenmemize – sağlığımız – etmeliyiz
C) okçuluk – sporlarımızdan – olan – ata


2. Hangi seçenekteki atasözünde zıt anlamlı kelimeler bir arada kullanılmıştır?
Cevap: C

A) Ev alma, komşu al.
B) İşten artmaz, dişten artar.
C) Dost başa, düşman ayağa bakar

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153-154-155-156. Cevapları MEB Yayınları

3. Aşağıdaki kelimelerden hangisi hecelerine doğru ayrılmıştır?
Cevap: B

A) kal-em-lik
B) ke-le-bek
C) öğ-re-nci


4. Hangi öğrencinin açıklaması diğerlerinden farklı bir noktalama işaretiyle ilgilidir?
Cevap: B

A) Matematikte çıkarma işareti olarak kullanılır. → “-“
B) Satır başına alınan konuşmaları göstermek için kullanılır. → “_”
C) Satıra sığmayan kelimeler bölünürken satır sonuna konur. → “-“


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Günümüzde yararlanılan iletişim araçlarının adlarını ve bunların nasıl kullanıldığını öğreniniz.
Cevap: Günümüzde yararlanılan iletişim araçları internet, telefon, televizyon, bilgisayar ile sağlanmaktadır.

İnternet  dünya hakkında bilgilere daha çabuk ulaşmamızı sağlar. Telefon yakınlarımızla hızlı bir şekilde iletişim kurmamızı sağlar. Televizyon gündem hakkında bizlere haberleri sunar.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap