Anasayfa Kitap Cevapları
27 Şubat 2024, 10:29 - Aysel Alpay Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 203-205-206-207-208-209. Cevapları Sonuç Yayınları

Yeşil İlkbahar Cevapları

6.TEMA Doğa ve Evrem: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 203-204-205-206-207-208-209. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Sonuç Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

1. “İlkbahar” mevsimi size neleri çağrıştırıyor?
Cevap: İlkbahar mevsimi bana kuşların cıvıltısını, her yerin yemyeşil olmasını, havanın ısınmasını çağrıştırıyor.

2. Doğada vakit geçirmeyi sever misiniz? En son ne zaman doğada vakit geçirdiniz? Anlatınız.
Cevap: Evet, doğada vakit geçirmeyi çok severim. En son ailecek orman yürüyüşüne gittik.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları Sonuç Yayınları

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki resimlerde elma ağacında meydana gelen değişimleri inceleyelim. Resimlerin altına ilgili mevsimin adını yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları Sonuç Yayınları


2. ETKİNLİK

a. Aşağıda “gül” kelimesinin farklı anlamlarıyla ilgili resimler verilmiştir. Kelimenin farklı anlamlarıyla cümleler kurup resimlerin altına yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları Sonuç Yayınları


b. Haydi, biz de “dal” kelimesinin farklı anlamlarıyla ilgili resimler yapıp cümleler yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları Sonuç Yayınları

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarının geçtiği dizeleri karşılarına yazalım.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243-249-250-251-252. Cevapları Sonuç Yayınları

Sıcak: Soğuk gitti, kar gitti.

Islak: Kuru rüzgarlar gitti.

Giden: Gelen yeşil ilkbahar.

Kapanan: Gül gül olup açılan.

Alçalır: Dal dal göğe yükselir.


4. ETKİNLİK

Metnin görsellerini inceleyelim. Görseller metnin anlaşılmasına katkı sağlıyor mu? Yorumlayalım.
Cevap: Evet, görsellerde yeşillere kuşlara yer veriyor ve metnin anlaşılmasını sağlıyor.


5. ETKİNLİK

Okuduğumuz şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.

Konusu: Şiirin konusu İlkbahar.

Ana duygusu: İlkbaharın gelişinin güzelliği.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları Sonuç Yayınları

Arkadaşlar, hep aynı mevsimi yaşasaydık hayatımız bundan nasıl etkilenirdi? Örneklerle açıklayalım.
Cevap: Hep aynı mevsimi yaşasaydık. Meyve, sebze gibi ürün çeşitliliğimiz azalırdı. Örneğin sürekli yazı yaşarsak yağmurlar yağmazsa su sıkıntıları yaşarız.


6.Etkinlik

İki noktanın kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyalım. Bu bilgileri örnek cümlelerle eşleştirelim.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları Sonuç Yayınları

7.Etkinlik

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları Sonuç Yayınları

Aşağıdaki soruları tabloya göre cevaplayalım.

1.Hangi günler hava yağışlıdır?
Cevap: Pazartesi ve perşembe günleri hava yağışlıdır.

Sonraki Ödev:  Yaz Tatilinizde Neler Yapmayı Planlıyorsunuz? Özenli ve Okunaklı Bir Şekilde Yazınız.

2.”Ben bulutlu günlerde dolaşmayı severim.” diyen birisi hangi gün dolaşmaya çıkmalıdır?
Cevap: Salı günü dolaşmaya çıkmalıdır.

3. 12 Nisan Cuma günü havanın nasıl olması bekleniyor?
Cevap: Havanın güneşli olması bekleniyor.

4.Ailenizle birlikte hangi günler parka gitmek isterdiniz? Niçin?
Cevap: Çarşamba ve Cuma günü hava güneşli olduğu için ailemle birlikte parka gitmek isterdim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları Sonuç Yayınları

8.Etkinlik

Elektronik postayı okuyunuz. Elektronik postanın içeriğini konu bölümüne yazarak belirtiniz.
Cevap:

  • Konu: Doğanın korunması

9.Etkinlik

İlkbaharla ilgili bir şiir yazalım.
Cevap:

İlkbahar mevsimi, umuda kanat olur insanlara,
Yorgun yürekler yeniden dirilir umutla.
Baharla birlikte açar sevgi çiçekleri,
Kalplerde sevgiye, dostluğa açılır kapılar.


Gelecek Derse Hazırlık

Astronotlar hakkında bir araştırma yapınız. 
Cevap: Astronotlar, uzayda görev yapan insanlardır. Astronotlar bilim insanları ve mühendislerden oluşur ve insanlık için çalışmak için uzada seyahat eder. Astronotlar, dünyanın yerçekimi etkisinden kurtulup uzayda çalışmak, araştırma yapmak ve deneyler gerçekleştirmek için özel eğitim alırlar.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap