Anasayfa Kitap Cevapları
8 Nisan 2024, 23:16 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-207-208-209. Cevapları MEB Yayınları

Güzel Anıları Biriktirmek Dinleme Metni Cevapları

7. TEMA Çocuk Dünyası: 4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Sayfa 206-207-208-209. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları MEB Yayınları

METNE HAZIRLIK

1. Mutlu olduğunuz bir anınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Okulda engelli bir arkadaşım top oynayamadığı için çok üzülüyordu. Sınıfça konuşarak bir çözüm ürettik. Yakar top oynamaya karar verdik.

2. Güzel anılarınızı gelecekte de hatırlamak için nasıl bir yöntem kullanırsınız?
Cevap: Güzel anılarımızı gelecekte hatırlamak için günlük tutabilir, fotoğraf çekebiliriz. Bu sayede yaşanılanı unutmamış oluruz.


1. ETKİNLİK

Metni dinlerken sorulan soruların cevabını yazınız.
Cevap:

1. Soruya verdiğim cevap: Metindeki çocuk odayı toplamaya tamam demiş olabilir.

2. Soruya verdiğim cevap: Anne; kendine gelen hediyeleri biriktiriyor olabilir.

3. Soruya verdiğim cevap: Gün içinde yaşadığı şeyleri yazıyor olabilir.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları MEB Yayınları

 2. ETKİNLİK

a. Metinde geçen kelimenin ve kelime gruplarının anlamını tahmin ediniz. Tahminlerinizi Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz. Kelimeyi ve kelime gruplarını cümle içinde kullanınız.
Cevap:

kastetmek
Tahmin: Belirtmek
Sözlük Anlamı: Amaçlamak 
Cümlem: Sınıftaki yaramaz öğrenciyi kastederek nasihatte bulundu. 

zahmet
Tahmin: Çaba göstermek
Sözlük Anlamı: Yorgunluk, güçlük
Cümlem: Zahmet ettiniz ikramlar için yormayın kendinizi. 

iş çıkarmak
Tahmin: iş yapmış olmak
Sözlük Anlamı: Gereksiz bir işin ortaya çıkması
Cümlem: Kardeşim yere süt dökerek anneme iş çıkardı


3. ETKİNLİK

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1. Çocuk, sabahı nasıl anlatıyor?
Cevap: Güneşin sabahı gülümseyerek selamladığını söylüyor ve günün en çok bu saatini sevdiğini söylemektedir.

Sonraki Ödev:  El Sanatlarıyla İlgili Ne Biliyorsunuz?

2. Çocuk, neler biriktiriyor?
Cevap: Çocuğun biriktirdiği şeyler; şişe kapağı, renkli taşlar, kağıt parçaları, kırılan oyuncaklarının parçaları ve kurumuş yaprak.

3. Anne, güzel olmayan anıları ne yapıyor?
Cevap: üzülmemek için güzel olmayan anılarını biriktirmeyi tercih etmiyor.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinde anne ile çocuk arasında geçen “anı biriktirme” konulu diyalog hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Anne anıları biriktirirken kötü olan anıları unutup sadece iyi olan anıların biriktirilmesi gerektiğini söylüyor. Bence de iyi olan anıları her zaman yaşatmalı ve kötü olan anıları her zaman unutmalıyız.


5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metnin mesajı nedir? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Her zaman anılarımız bizim için önemlidir. Bizler anılarımızı biriktirirken iyi olanları biriktirmeliyiz.


6. ETKİNLİK

Verilen sözcükleri pekiştirme sözcüğüne dönüştürerek cümle içinde kullanınız.
Cevap:

kırmızı: kı-p-kırmızı → kıpkırmıız
→ Aldığım elmalar kıpkırmızı olduğu çok tatlı gözüküyordu. 

başka: ba-m-başka → bambaşka
→ İlkokulda olan arkadaşımı yıllar sonra gördüğümde bambaşka biri gibi olmuştu. 

çabuk: ça-r-çabuk → çarçabuk
→ Babam yemeğin hazır olduğunu çarçabuk gelmem gerektiğini söyledi. 


7. ETKİNLİK

Verilen paragraflar bir metnin hangi bölümüne ait olabilir? Yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları MEB Yayınları 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-207-208-209. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

Formu yönergelerine uygun doldurunuz.
Cevap:

Adım Soyadım: Merve Yıldız
Sevdiğim oyunlar: Satranç, sudoku, misket
Sevdiğim renkler: Kırmızı

Sevdiğim yemekler: Kuru Fasulye-Pilav, mantı, tavuk sote
Yaptığım veya yapmak istediğim sporlar: Voleybol ve tenis
Sevdiğim mevsimler: İlkbahar
Büyüyünce yapmak istediklerim: Büyüdüğüm zaman kendimi tiyatro alanında geliştirmek istiyorum. 


9. ETKİNLİK

Bir gün içinde yaptıklarınızı yazınız. Yazdıklarınızı dil, anlatım ve noktalama kuralları bakımından gözden geçiriniz.
Cevap: Sabah erken kalkıp ilk olarak elimi yüzümü yıkıyorum. Daha sonra yatağımı toplayı üzerimi giyiniyorum. Kahvaltı hazırlığına yardım edip kahvaltımızı yapıyoruz. Daha sonra okula gidiyorum. Okulda dersler bittikten sonra eve geliyorum. İlk tekrar yapıyorum. Ödevlerimi yapıyorum. Daha sonra biraz arkadaşlarımla oyun oynuyorum. Akşam yemeğini yedikten sonra ailem ile biraz oturup dişlerimi fırçalamaya gidiyorum. Dişlerimi fırçaladıktan sonra yatağa geçip yarım saat kitap okuyorum. Sonra yatıyorum.

Sonraki Ödev:  Dürüstlüğün Önemini Anlatan Bir Hikâye Yazınız

Meraklı Bilgin, Haydi Araştırmaya

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu bir şiir yazınız.
Cevap:

ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan, bayram şenliği başladı,
Ulusal Egemenlik, çocuklarla kutlandı.
Dillerde sevinç, yüreklerde coşku var,
Bu özel gün, umut dolu bir bahar.

Gökyüzünde al albayrak dalgalanır,
Yücelerden gelen seslerle dolar karanlık sokaklar.
Çocukların gözlerinde ışık saçar,
Türk milletinin geleceğine umut taşır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap